Pizza.nu

2010-02-28 @ 16:10:17
Vad gjorde vi innan pizza.nu fanns? Gick man verkligen helt själv till pizzerian om man var sugen på en fet kebabpizza? Trots att man var -som jag är nu- helt sinnesjukt bakis och handlingsförlamad?

Gjorde man verkligen det? Nääää, det kan jag ju endå inte tänka mig!

Skynda pizza killen, skynda. Jag väntar på dig!

Jag är inte rädd...

2010-02-26 @ 07:02:10
...jag kan leva utan att shoppa!

Det är den 27:e i morgon , lördag, vilket betyder att lönen har trillat in på kontot redan idag. Det i sin tur innebär att mitt onödiga shoppingbegär har vaknat till liv. Jag var på stan igår och lunchade med mallo,ken, johan & markus och hittade då många saker som jag bara MÅSTE HA för att mitt liv ska kunna fungera! Tröjor, skor, jacka, byxor, plattång och en sjukhelsikes massa linnen och t-shirts. Men jag BEHÖVER egentligen inget av det där. Möjligvis kanske en ny mascara, den börjar ta slut. Och kanske en ny ögonskugga. Och hårfärg! Oh, det är ju faktiskt fest på lördag så jag skulle faktiskt måsta unna mig en ny party outfit! Livsviktigt det där! Sen åker vi ju till Tallin nästa helg och då måste jag ju ha något nytt även då... Sen kanske också..... NEJ! Fan, nu får jag ge mig! (Spara Piia spara, USA om 8 månader!)


Jag är inte rädd, jag kan leva utan att shoppa!

Sleepless in seattle.nu

2010-02-25 @ 01:31:16
Klockan 23:30 så satte jag mig vid dator för att jag skulle bara kolla en grej innan sängdags. Det var för två timmar sedan och här sitter jag ännu! Totalt meningslöst. Har bara slösurfat på sidor som inte har gett mig någonting mer än en uppfuckad dygnsrytm(min lediga dag lär jag ju förstås sova bort nu!). Inte konstigt att jag sov så mycket när jag var tonåring:

-Vi hade ju inget internet då!

Fly me to the moon

2010-02-24 @ 11:16:58

När jag för en stund sedan hade avslutat samma Yoga program som jag har kört varje dag i 2 månader nu och skulle till att äta samma frukost som jag ätit nästan varje dag i 2 månader så slog den plötsligt till. Utan förvarning så var den här igen. Rastlösheten. Äventyrslusten. Uttråkningen. Insikten om att jag har fastnat i alldeles för många rutiner igen. Efter en titt på datumet så förstod jag varför. Det är 3 månader sedan vi senast var ute och reste.... 3 månader sedan Rom....

Det slår aldrig fel. Var tredje månad så sker det. Jag kan nästan ställa klockan efter den!

och när raslösheten väl har slagit till så finns det ingenting annat som botar den förutom en resa. Lång eller kort spelar mindre roll, så länge jag tar mig iväg! Annars så leder det till nedstämdhet och deprission....

Jag är en raslös själ som inte klarar av att göra samma sak eller vara på samma ställe för länge... Vardagsflykter är vad jag lever för. Det är där jag får mina kickar och min livsglädje.

Men som tur är så åker vi på kryssning till Tallin nästa helg så att jag får stilla min rastlöshet lite. I tre månader framöver iaf!


Vill åka nu - helst igår!

Kalla fötter

2010-02-23 @ 11:28:47

Förra veckan så bokade vi flygbiljetterna till Las Vegas. När bokningen väl är bekräftad så börjar jag att frysa lite.

Jag: o-ou! Jag blev  kall om fötterna!

Tomi: Va?

J: Jag fick kalla fötter.

Tomi stirrar på mig med en blick som jag inte kan tolka, sen tittar han ner på mina fötter och skiner plötsligt upp som om han fått en lysande idé!

T: Men de-et är ju inte konstigt, du har ju inga sockar på dig ju!!

J: (Tittar ner mot mina bara fötter) Nämen se på fan, det har du ju rätt i!


En stund senare så sitter vi i soffan och tittar på tv.

J: Tomi, jag har fortfarande kalla fötter!

Tomi sätter filten över mina fötter och masserar dem ett tag.

T: Känns det bättre nu baby?

J: Mycket! Tack hjärtat.


Hur kall eller kylig jag än blir så lyckas Tomi alltid med att få mig varm igen.

Det mina damer och herrar, är varför jag gifter mig med honom!

(Vad han har för anledningar har jag inte en blekaste aning om....)

Wejki pejki, Hands of snejki

2010-02-22 @ 21:32:41
I morse så spelade ju Sverige mot Finland i hockey. Den matchen ville jag gärna se och eftersom Tomi klev upp lite före 6 så hade jag bett honom att väcka mig när matchen började.

Tomi: (slår på tv:n i sovrummet) Piia, matchen börjar nu.

Jag: Mmm... jag ska bara vila ögonen lite. (Vänder ryggen till och somnar omedelbart om)

Lite senare.

T: Piia, jag ska snart åka. Matchen har pågått ett tag nu bara så att du vet!

J: Jaaa, jag ska bara...Zzzzzz.....

Ännu lite senare. Tomi står i hallen och ska just åka.

T: PIIA SERIÖST, JAG ÅKER NU! DU MISSAR HELA MATCHEN BARA SÅ ATT DU VET!

J: ZZZZZ....(Dregel)...Zzzzzzz......


När jag ett bra tag senare vaknar av att det skriks och tjoas på tv så undrar jag förstås varför det svenska laget är så glada INNAN matchen ens har börjat. När det några minuter senare går upp för mig att matchen redan är över och att de är så glada för att de har vunnit, så muttrar jag lite irriterat för mig själv:

-Varför i helskotta väckte han inte mig för?!?!?!

Gasläcka...

2010-02-22 @ 10:00:38

Matorgien igår har fått mig helt ur balans.... Pizza, skrovmål, chips, godis och choklad. Varför? Till vilken nytta? Jag är så sockerbakis att det är löjligt och gasig i magen så att det räcker till att försörja en liten by med el i en månad. Gasläkage så det skriker om det! Hoppas att ingen som kommer i min närhet idag får för sig att leka med tändstickor för då kan det sluta illa!

If you play with fire, you get burned så att säga...!

Obakis bakisdag

2010-02-21 @ 22:25:38
Vi har en riktig bakis dag här hemma. Har ätit både pizza och skrovmål sedan jag kom hem från jobbet. Jag är inte bakis (möjligen lite sympatibakis) men det är däremot min sambo... och inte så lite heller! När han kom hem inatt så var han så i gasen att han knappt kunde stå på sina ben. Han vacklade hit & dit, han snubblande in i hallbyrån och höll på att riva ner en spegel i samma veva. Han var på bra humör och ville berätta om ALLTING som han hade varit med om under kvällen. Så han pratade. och han pratade högt! Det var säkert jätte intressanta saker som han hade att säga men det som kom ut ur hans mun var aningen osammanhängade ord: -Blubb, baaaah, HAHAHAHAAAA, dööhh, HICK, bastu, wihoooo, lipade, svammel, hihihaha, ÖL!!! Det var de orden jag tyckte mig uppfatta iaf. Sen så fick han för sig att han skulle duscha, vilket jag tyckte verkade vara ett självmords uppdrag då han som sagt knappt visste om hans ben var uppåt eller nedåt.

Så, jag satt på toalettstolen och övervakade det hela noggrant. Jag hade telefonen färdigt i handen och hade redan slagit in 11....Satt bara och hoppades att jag skulle slippa slå in 2:an också. Han vaggade fram och tillbaka kusligt mycket men slutligen så tog han sig endå ut ur duschen -levande!

Då fick han för sig att vi skulle "gosa" men det tyckte inte jag var någon vidare bra idé. Med ögon som var röda som jultomtens dräkt och en andedräkt som hade kunnat döda vilken superhjälte som helst så tyckte väl inte jag att han var den sexigaste mannen på jorden direkt... men han fortsatte att försöka övertala mig. Han la sig i sängen tittade på mig och Grrrrr:ade och sedan.... så slocknade han. Bara sådär. Och snarkade gjorde han också. Inte så nådigt heller!

Huhh.

Imorse så kunde jag inte låta bli att väcka honom med en liten sång. -GOD MORGON, GOD MORGON, HÖR FÅGLAR SJUNGA GLATT, GOD MORGON, FÖRLÅT ATT VI STÖÖÖÖÖÖR"
Sådär lagom nöjd var han ju då han verkade ha drabbats av den värsta bakfyllan i världshistorien. Att det kan vara roligt att reta bakfulla människor då man själv inte är det!

Som man säger...
Payback is a bitch!

Home alone

2010-02-21 @ 00:14:23

Ensam hemma... och precis som Macaulay Culkin gjorde i den första filmen så har jag riggat fällor överallt i lägenheten och väntar nu bara på att inbrottstjuvarna ska komma hit så att jag får roa mig med att se dem bli träffade av strykjärn i skallen, bränna sig på dörrhandtaget, fastna i superlim, slå ut tänder och trilla i trappor. Bland annat. Nu har de dock dröjt ett bra tag så jag börjar nästan misstänka att de inte kommer att komma hit ikväll.... Inte ens inbrottstjuvar vill vara ute i denna kyla!

Jag är uttråkad, svar Ja! och när jag är uttråkad så börjar jag fantisera om livet - i filmsekvenser.

Nä, ska nog förflytta mig till sovrummet, ligga i sängen och glo tv ett tag. Tboy är på western farm och festar med jobbet denna afton. Hoppas bara att han inte fumlar runt och slår sig (och lever om högt) allt för mycket när han kommer hem, att han är smidig nog att undvika alla mina dödsfällor. (ser bilden framför mig, ha-ha-hi-ha) Jag jobbar ju faktiskt i morgon så jag vill ju inte bli väckt ur min skönhetssömn. A girl needs her rest.

Men jag hoppas inte allt för mycket.... Fulla människor kan ha svårt att tassa på tår ibland!


Natti natti!

Håll avståndet

2010-02-19 @ 23:20:26
Det är ingen vidare bra idé att sitta tätt intill varandra och mysa samtidigt som man sitter och kollar på hockey. Jag tror nämligen att jag har skrikit min sambo döv på ena örat!

Spännande tredje period i matchen mellan Sverige och Vitryssland med andra ord...

På måndag klockan 06.00 så kommer förmodligen alla som bor inom en 3 kilometers radie från mig att bli brutalt uppväckta av mitt vrål då det är match mellan Sverige-Finland! Det ska jag inte missa! Heja Finland (Eller Sverige om de vinner....jag hejar lite hejvilt framochtillbaka mellan MINA två länder)!

Nu - film tajm.

Single Ladies

2010-02-19 @ 08:05:58
Jag trillar av stolen, tuppar av, svimmar och gör ner mig -den här hunden är så söt! Enorm oh-my-lord-ge-mig-en-sån-nu-helst-igår faktor är det ju på denna valp. Så söt att jag smälter! (Tooomi, jag vill ha en!!)


Sen är den här babyn do die for också! Så härlig unge. Säkert var jag sådär då jag var liten. (he he)
Beyoncés "single ladies" verkar för övrigt ha en magisk verkan på folk... Den är sådär lagomt oseriös att den får människor till att balla ur en aning. Ni skulle bara se hur jag blir då jag hör den spelas! Det är inte en vacker syn! Speciellt inte om jag råkar vara naken... Tur då iaf att det oftast bara är Tomi som ser mig då!

På tal om "single ladies", så bjuder jag, som avslutning, på min favorit scen från "Glee". Love it.

Jag går då i varje fall till jobbet med ett leende idag.

Städ ryck

2010-02-18 @ 21:57:57

Vilket ryck jag fick idag. Ett efterlängtat ryck. Ett städryck! Och inte bara ett vanligt plocka-torka-dammsuga-skura ryck heller utan ett enormt sådant. Jag tog mig ann mitt klädförråd! (Alla bekanta tappar hakorna just nu) De som har varit hemma hos mig vet vilket kaos det är där inne.... Jag har alldeles för mycket kläder, vinter, vår, höst och sommar kläderna ligger alla huller om buller på samma ställe. Inte numera dock. Det tog mig nästan 3 timmar men jag gjorde det!!! Jag packade bort alla kläder som jag inte längre använder, alla kläder som är för stora/små och alla kläder som jag vill tro att jag använder men endå inte gör. All gone! Och sorterade så att allting nu ligger i fin ordning.

Även lägenheten blev städad efter att jag var klar.


Nu ska jag äta en något försenad middag och sedan unna mig en glass.


Bravo för mig!

Turtle(och)Wax

2010-02-18 @ 13:52:12

Jag samlar på mjukdjur. Jag var inte medveten om att jag gjorde det förrän jag öppnade en skåpdörr som jag sällan öppnar och ut trillade alla nallar som jag fått av Tomi  under de (nästan) sex år som vi har varit tillsammans. Mestadels består de av hundar med små kroppar och jätte huvuden, men där fanns även nån katt, några nallar och ett stycket Alf (som visserligen inte är min utan tomis barndoms favorit, men han låg där med). På alla hjärtans dag så utökades samlingen med två sköldpaddor. Jag tycker om att hitta på knasiga namn till alla gosedjur jag får så jag döpte dessa till Turtle och Wax. Inte Turtle Wax utan Turtle OCH Wax. De är ju faktiskt två olika individer.

Där ser man. Jag samlar visst på mjukdjur. Märks det att jag är 27 år gammal?

Nu ska jag kila över till memmelie och dricka kaffe och snacka skit.

Ajöken!

Min belöning då?

2010-02-17 @ 22:07:47
Jag är blivit blåst. Lurad. Snuvad på konfekten. Jag som har lidit så i flera dagar nu trodde att jag skulle bli belönad med åtminstone några kilos viktnedgång. Jag kände mig så otroligt klen och smal innan jag klev upp på vågen tidigare idag. Tänkte att jag modellbantat bort minst 2 kilo om inte mer.... jojo, väl uppe på vågen så såg jag att trots flera dagar av kräk festival så visade vågen exakt samma som den gjorde innan jag blev sjuk!!! 100 gram mindre efter att jag hade kissat...

Va?! Här går man och mår skit i flera dagar och kan inte äta fast föda what so ever och så får man inte ut någonting av det!!

Är det för mycket begärt att få förlora några kilon när man har magsjuka? Är inte det föresten obligatoriskt?


Damn this. Jag har verkligen sålt smöret, tappat pengarna och blivit rånad på kossan.


Detta var sista gången som jag var magsjuk!


Det kan jag banne mig lova er! 

Im back

2010-02-17 @ 10:40:37

Min kropp har börjat återhämta sig igen efter de senaste helvetiska dagarna. Jag har sedan i söndags bara legat i sängen/soffan med spyhinken i närheten. Jag har kollat den ena snyft filmen efter den andra och druckit litervis med blåbärssoppa. Att gråta mycket är kanske inget att rekommendera när man är magsjuk då man har lätt för att bli uttorkat även utan tårar. I måndags så fick jag även feber. Snabbt som tusan så steg tempen från 36 (har väldigt låg temp normalt) till 39 grader. Jag låg under 3 täcken och bara skakade och frös.

Fy fan för att vara magsjuk. Jag spyr väldigt sällan. Nästintill aldrig faktiskt. Utan det kommer alltid från andra hållet (hoppas att ingen som läser detta äter mat samtidigt!) men nu hade jag alltså "turen" att kräkas som en vattenfontän istället. Mmm... mysigt. Eller så inte.

Början till liggsår har jag fått också. Det är så skönt att vara så pass återställd nu att jag nu vågar röra mig bland folk igen. Har blivit rätt ensamt här när Tomtom har jobbat kvällspass.

Var på personalmöte i morse och förutom att ingen ville sitta i närheten av mig så kändes det välkomnande att komma tillbaka till jobbet igen. Trevligt att se människor på riktigt och inte bara genom en tv skärm.


Nä, ska fixa mig lite käk, hoppas kroppen känner för att behålla maten och sedan bege mig tillbaka till jobbet igen.


Im back!Magsjuka?

2010-02-15 @ 12:17:49
Jag har haft den jobbigaste natten någonsin. Frossa, magkramp och spya, det kan inte blir nå mycket värre än såhär!

Ingen energi då jag ej kan behålla maten...

Fy fan vad dåligt jag mår! Har väl säkert åkt på kräksjukan nu eller nått..?


Jag orkar inte mer nu. Ligger i soffan med en hink brevid mig. Lyllo mig va? Här blir jag nog kvar resten av dagen....


I feel like crap!

Ice, ice baby

2010-02-13 @ 17:54:52
Vilket väder det har varit idag. En riktigt fin vinter Lördag måste jag säga. Jag och Tomi packade ner en termos med kaffe, renklämmor och pepsi i en ryggsäck och begav oss ut på en liten friluftstur på isen. Det var mycket folk som var ute och vandrade och allt var riktigt mysigt. Tills Tomi fick för sig att vi skulle avvika lite från den plogade isvägen och "gena" över till rastplatsen via något ostabilt skoterspår. Mmm... Den lilla trippen slutade med att han trampade genom isen, tappade skon och plaskade foten rätt ner i vattnet! Behöver jag påpeka att han frös rätt så mycket om foten på vägen tillbaka till bilen?!

Men roligt hade vi. Kroppen känns trött på en skönt sätt efter ett par timmar utomhus.

När vi kom hem så försökte jag övertala Tomi till att köra lite Yoga med mig. Han vägrade inte, men efter ca 15 "mm, jag ska bara....först" så förstod jag att jag skulle få Yoga utan sällskap. Så efter en timmes Yoga så känner jag nu att jag har fått mer än tillräckligt med motion för en dag.


Nu ska vi förstöra all den motion/träning vi har fått idag genom att dricka några öl var och äta chips och godis resten av kvällen. Nice. Det gillas.

Om morgondagen blir lika fin som dagen idag så kanske man får lite motion då också?

Ha en bra schlagerlördag!


 

Att det känns som om våren är på G!

Agda och Evert 95?

2010-02-13 @ 00:09:19
Date night. Klockan är strax efter tolv. Jag och Tboy har ätit pasta gratäng och druckit 2 öl var. Är vi pigga, alerta och redo för att rulla runt i sänghalmen resten av natten? Oh, god no! Snarare dödströtta, halvzombiesar med blodsprängda ögon.

Date night. Klockan är strax efter tolv och vi ska gå och sova.

Välkommen till 95 åriga Agda och Everts pensionärsliv!

Beslut? Ångest? Svar: Ja!

2010-02-12 @ 08:06:55
jag har kommit fram till att det måste finnas MINST en miljon olika sätta att gifta sig på (allt från star trek till Elvis) i Las Vegas, och säkert 2 miljoner ställen att göra det på.... Och nu undrar jag -som lider av en enorm beslutsånges och te.x kan stå en halvtimme och välja mellan lätt- eller mellan mjölk- :

Hur fasiken ska man lyckas välja vilket kapell (om man inte vill göra det utomhus då dessutom!)man ska gifta sig på?!?!

Cheeseses.... Tur att det inte är bråttom än iaf. Åtta månader kvar att finna någonting som passar både mig och tomtom!

Waste of time

2010-02-11 @ 23:54:16
w-o-w.
Jag tror minsann att vi ikväll har sett en av de sämsta filmer som någonsin har gjorts...
"The Box". Beskrivningen om filmen löd:

"Någonstans i USA, 1976. Norma och Arthur Lewis ställs inför ett moraliskt dilemma när en mystisk låda dyker upp vid ytterdörren. Reglerna är enkla – öppnar de boxen och trycker på knappen kommer de genast att bli förmögna. Men priset är att det innebär döden för en slumpmässigt utvald människa någonstans på jorden. De har 24 timmar på sig att fatta sitt livs svåraste beslut…"

Låter som en film som är bra tyckte vi båda och den började faktiskt ganska intressant. Men efter ett tag så spårade den helt ur... Aliens, zombies, monster och fan med hans moster. Den blev så skruvad att jag var beredd på att Stålmannen och Shrek skulle poppa upp och ninja fightas med samurajasvärd mot varandra mitt i allt!

Där slösade jag 1 h och 50 minuter av mitt liv som jag inte kommer att få tillbaka.

Det är nästan så att jag vill kräva någon på pengar tillbaka för att ha slösat på min dyyyyrbara tid! (att filmen var gratis spelar mindre roll!)


För övrigt så har jag hunnit med att vara social, Yoga en timme och städa lite idag. Inte illa.


Nä, nu ska jag lyda Helenas råd och gå och lägga mig tidigt. Någorlunda iaf....

Natti!

Utvilad

2010-02-11 @ 13:15:51

Jag känner mig riktigt utvilad idag. Vilket kanske vore konstigt om jag INTE var det med tanke på att jag har sovit i nästan 12 timmar! Slog av mobilen och hemtelefonen igår kväll, för jag tänkte banne mig inte bli väckt klockan 7 el 8 på min lediga dag! För det är ju faktiskt så att när jag är ledig så gör världen allt för att störa min sömn! Det är en personlig konspiration mot mig det är jag säker på.  

Har inte riktigt bestämt mig för om jag ska ha en slö-dag eller om jag ska försöka hitta på någonting. Kanske städa lite (fast det är faktiskt ovanligt städat här redan. Bra jobbat T-boy!), kanske Yoga nån timme eller kanske bara bege mig ut i världen och vara social.

Det sista lät rätt bra faktiskt.

Börjar med att bjuda över Johan på en kopp kaffe i varje fall så får vi se var dagen leder därifrån.

Rise and shine

2010-02-10 @ 11:07:25

När jag tittar på denna smickrande morgon bild av mig så inser jag att det kanske inte var en allt för genomtänkt idé att sitta uppe till klockan 3.....! Helt utan anledning dessutom!Det värsta är ju att jag gör mitt bästa för att öppna ögonen och LE då jag tog denna kort.....

Note to myself: Jag är inte tonåring längre! (jag vill inte riktigt acceptera det än!)


Tomi Ringde nyss och frågade mig vad jag egentligen har sysslat med inatt. Klockan 4 så hade han vaknat av att någon brevid honom skriker upprepande och för full hals; -"KOIRA, KOIRA, KOOOOIRAAAA". (Koira betyder hund på finska) Han skrattade nu och tyckte att det var helfestligt, men klockan 4 på natten så hade han dock funnit det hela en aning störande!

Vet inte vad jag gjorde.... kanske var jag hundvakt?


Innan jag slutar så har jag ett tips till er.
Om ni har sovit lite en natt och känner er förrvirrade och yrvakna då vi vaknar, ställ er då för guds skull inte och laga chili con carne. Det gjorde jag och efter att ha skurit röd pepparn så kände jag att jag hade morgon äckel i ögonen så jag petade bort det..... innan jag hunnit tvätta händerna!!! (jag lyckas alltid!) Med röd peppar på fingarna så är det bästa att hålla sig långt borta från fejan med labbarna.
Det svider en del.....

Jag behöver kaffe!!!!!

Jag veeeet

2010-02-10 @ 00:54:52
Jag ve-et att jag borde ha gått och lagt mig för länge sedan. Jag vet det. Jag jobbar i morgon. Jag är medveten om det. Jag kommer att vara trött, ha påsar stora som ikea kassar under ögonen och sluddra istället för att tala, av trötthet imorgon. Jag förnekar inte det. Jag borde inte sitta vid datorn nu och slö surfa. Allt detta vet jag.

Varför går jag då inte och lägger mig nu då?

För att ibland så är det bara To damn fun att vaka utan att ha någon som helst bra anledning för det!

Det är en käftsmäll som jag är redo att ta! Imorgon.

Life is good ibland.Oh fan, jag slogs just av insikten om att vi har slut på kaffe!
Morgonen kan komma att bli jobbig med andra ord?


Kanske var det här en dålig idè trots allt?!Neeeeeeeehhhhh!

Det ska va gött å leva

2010-02-09 @ 21:13:19
Det kan vara så himla enkelt att hitta saker i livet att irritera sig på. Det negativa är på något sätt lättare att se än allt det som är positivt. Men anstränger man sig bara lite så blir det så mycket roligare. Även om jag tycker om att tjura ibland så är det ju faktiskt mycket mycket trevligare att vara glad än sur.

Jag tycker att jag har lyckats väldigt bra med att se livet från den ljusa sidan på sista tiden.

Enkelt har det varit också! Mungiporna går uppåt av sig själva.


Nu ska jag dricka kamomillte och njuta av tisdags tv.Må väl!

Viva Las Vegas

2010-02-08 @ 21:10:52
Jag har inte riktigt fattat det än, men om ryktena som jag har hört stämmer, så ska jag alltså gifta mig om åtta månader. Och det ryktet måste jag ju erkänna, är helt sant!

Jag och Tomi ska gifta oss!! Om åtta månader!! Och det bästa är att det sker i Las -Wait for it- Vegas!

Jag kan knappt bärga mig. Här hemma så handlar allting om det just nu. Det planeras, det räknas och det babblas. Båda två sitter vid varsin Laptop och hojtar till då vi hittat någonting som vi vill ha/göra/se. Det surfas så gott som endast på las vegas sidor. Google har fått maka på sig och istället så har http://www.ilovelasvegas.se/ blivit den nya startsidan på min dator.

Det kan vara aningen enerverade att umgås med oss nu då ordet las vegas ska smygas in i varenda mening.

-Vad ska du äta idag baby?
-Spelar ingen roll för jag ska till las vegas!

-Undrar om jag ska gå och sova nu? Äh, det spelar ingen roll föresten för jag ska gifta mig i las vegas!

-Jag skiter i att dammsuga idag för jag ska endå till Las vegas.


Ungefär så låter vi. 


Tänk att om 8 månader så klickar jag inte längre i "Ms" rutan då jag ska resa te.x, utan istället så står det det "Mrs" Piia Nousiainen på biljetten. Och tomi går från "Mr" till.... "Mr"... Ingen ändring där alltså...


Har jag föresten nämnt det? Att jag ska gifta mig? I Las Vegas? För det ska jag. Gifta mig. I Las Vegas alltså.
BIG DAMN SMILEYFACE!

Going to the chapell....

2010-02-07 @ 10:11:33
Anledningen till att jag tog upp "Tomis kommande miljoner" i förra inlägget är att VI verkligen skulle behöva dessa just nu. För som våran Las Vegas resa (Ni har börjat lägga ihop 1 plus 1 har jag förstått!hihi.) utvecklar sig för var dag så tror jag just nu att den enda som skulle ha råd med allt detta är Bill Gates och kanske en och annan Olje miljardär. För som ni vet så går min planering snabbt över från verklighet till oh-my-god-låt-oss-liksom-bila-hela-Usa-runt-på-2-veckor-och-bara-bo-på-lyxhotell-varje-natt-och-gärna-en-natt-i-Elvis-gamla-sovrum-på-graceland Fantasier! För clueless som jag är när det kommer till att förstå mig på pengar och vad de faktiskt har för syfte så tror jag ju lixom att vi har råd mer allt! Jag veeet ju innerst inne att vi inte har det, men nog fan är det roligare att planera om man låtsas att man inte har något tak på budgeten alls!

Planen började enkelt. Precis som min dröm alltid har varit. En fin liten vit klänning, en minimal blombukett, Inne i ett litet kapell, "Elvis" som leder mig till altaret i tonerna hans musik, Två stycken -I DO- , Ut från kapellet, middag utomhus och efter att ha varit ute och firat halva natten så avslutar man med att bo på ett av de finare hotellen i Las Vegas (kostar inte alls så mycket med ett vanligt rum som man kan tro faktiskt.).

Mmm. Det är grund idén. Var jag är just nu i min planering? Jo, vi hyr elvis hela dagen och då givetvis hans rosa cadillac också som vi blir körda omkring i hela dagen, vi gifter oss på ett av de dyraste kapellen och jag har på mig den vackraste "Vera Wang" klänningen, Tomi har Armani kostym, Två stycken -I DO- , middag på 112-stjärnig restaurant, sedan glida runt i las vagas på cadillacen, sedan så håller våran Elvis en konsert för oss dit han även bjudit sin kompis Tom Jones och Frank Sinatra (Frank återuppstår från de döda för oss den kvällen) för att sedan avsluta med att bo i en enorm takvåning på MGMGrand hotel and casino där vi bowlar (ett måste att ha bowling bana på rummet ju!) och badar jacuzzi resten av natten!! (Rummet kostar faktiskt bara 10 gånger mer än vad man kan tro)


Huhh.... Tur att tomi också är delaktig i det här och kan bromsa mig lite. Han tyckte bl.a inte att vi efter Las Vegas skulle åka på KaribienKryssning på bröllopsresa utan han menade på att Las Vegas VAR BRÖLLOPSRESAN!!!


Jaha..! Ah, se där, det visste ju inte jag! Vilken tur att Tomi tar hand om sakerna som jag ignorerar!


Men jag planerar för fullt. Jag har Aldrig någonsin planerat någonting i hela mitt liv, men nu helt plöstligt så vill jag veta allt!! Så roligt det är!Bridezilla som kommit över mig?

Show me the money!

2010-02-06 @ 20:35:56

När vi blev ihop jag och tomi så var han en fräsch, ung 24 årig kille som lovade mig att han minsann skulle vara miljonär innan han fyllde 30 år (han hade ju eeevigheter kvar till 30 strecket skulle passeras!). Allt som åren från det har gått så har han bara sagt; -äh, nästa år kommer första miljonen!
Men sen så fyllde han plötsligt 29 och vetskapen om att han hade mindre än 1 år kvar till deadline har gjort att paniken plöstligt slagit honom som en blixt från en klar himmel... Och Vad gör han då för att snabbt "skrapa" ihop till sin första miljon? Ja, han börjar spela på hästar.

Vecka efter vecka sedan hans förra födelsedag så har jag fått höra "PÅ LÖRDAG, DÅ JÄVLAR BLIR JAG RIK". Och varje lördag kväll så får jag höra ursäkter. -Ja, men NÄSTA LÖRDAG, DÅ JÄVLAR BLIR JAG RIK!

För han har ju faktiskt ett system. Han har koll. Han kan det här med travet. Pengarna är så gott som hans redan.

Och vecka efter vecka, så suckar jag och tycker att det är trams. För alla vet vi ju att miljonerna kommer från trisslotter INTE hästar!

Så min kille kommer nog att fylla 30 utan att vara miljonär som han först lovade har jag en känsla av....


Men å andra sidan....

När vi blev ihop jag och tomi så var jag en fräsch, ung 21 årig tjej som lovade att jag skulle baka bullar till honom innan han fyllde 30. Min deadline närmar sig med stormsteg och ingen deg är på jäsning än så lång ögat når...


Paniken börjar växa!

Set my soul on fire

2010-02-05 @ 08:23:09
Jag känner mig som en överlycklig hundvalp vars matte/husse just har sagt "ska vi gå ut i parken" till! Hade jag haft svans så lovar jag att den hade viftat ner både vaser och knäskålar idag. Jag hörde grannhunden ovanför dunka sin svans i elementet flera gånger i natt och jag kunde inte annat än hålla med honom. Jag förstod.

Varför liknar jag mig själv med hund så mycket just nu? Vet inte. Maby I "aint nothing but a hound dog"!

Jag är hursomhelst överlycklig, pirrig och exalterad! Vi har bestämt vad vi ska göra till semestern i år. Vi skjuter lite på den.... till oktober! 101010 kommer jag att ha min semester iår om allt går enligt planerna! Dv.s att både jag och babe får ledigt.

Var ska vi då tillbringa våran semester den 10 i 10 år 2010? Det tror jag att Herr Elvis Presley kan förklara mycket bättre än jag. Take it away Elvis:


Du får välja, men jag väljer åt dig!

2010-02-03 @ 21:25:06

I början av nästa månad så fyller min käre sambo jämt. 40 har jag för mig att det var... Eller vänta nu... 80-90 till 00 plus 10 (räknar på fingrar och tår). Nej ursäkta mig, 30 blir det ju! (hihi, förlåt tompa, kunde ej låta bli!) Så det är ju självklart att han väljer vad han vill att vi gör då och vart vi ska åka. Men som alltid, så skenar jag iväg med MINA ideér och fantasier. Tanken först var att vi skulle på en fotbollsresa till England.

Tomi: Jag har räknat lite, och det blir så förbannat dyrt att åka till england. Sen så kan jag inte vara ledig så länge.

Jag: Jaha. Men då blir det New York då alltså? (mitt I-really-want-to-go-there ställe.)

T: Alltså nej Piia, det blir ännu mycket dyrare än England!

J: Hmmpff... Okej då, 2 veckor i thailand, Fine, jag får väl gå med på det då!

T: Men hallå nu, 1 -Det kostar ännu mer och 2- Jag kan inte vara ledig så länge sa jag ju nyss!

J: Men vad ska vi då göra? Las Vegas? Island eller Japan får du välja mellan då.

T: Var det inte jag som skulle få bestämma? Någonting REALISTISKT dessutom!!

J: Jaaajaaa. (hänger läpp) Vart vill Duuuuuu åka då?

T: En kryssning känns ju inte så dumt faktiskt.

J: Men hur exotiskt är det då på en skala från 1-10??

T: Vem har sagt någonting om exotiskt? Nått roligt vill jag ha och kryssning är roligt.

J: Mmm... Du har rätt. (ser sårad ut)

T: Du vet att du gillar det, du bara skenar iväg för skenadets skull nu Piia.

J: Förlåt bejbis..... Kryssning, svappavaara, jukkasjärvi eller vad som helst blir bra så länge du är nöjd hjärtat.

T: Tack gumman.

J: Ingen orak. Jag är rätt osjälvisk ibland.

T: ha ha ha ha, ja du är allt bra snäll ibland!Utan tomi så hade jag nog varit på månen vid det här laget. Jag har en tendens att sväva iväg ibland....

Första gången på hotell?

2010-02-02 @ 11:13:33

Trots en godnattssömn så har jag inte riktigt kunnat skaka av mig den dåliga känslan som jag haft sen igår. Den har hakat sig fast ordentligt i mig. Så... jag surfar på youtube och försöker muntra upp mig på så sätt. Youtube brukar ju inte låta mig deppa alltför länge.

Dessa "världsvana" globetrotters gjorde starten på min dag betydligt gladare!
Herregud vad underhållande. Ah, jag får ont i magen det är så roligt. Aj aj aj. Något pinsamt kanske, men hey, Alla är vi väl nybörjare från start. ha ha ha. Resevana turister, jo jag tackar jag!


Vett och etikett damer och herrar, vett och etikett!

Bad feeling.

2010-02-01 @ 21:41:16
Bilderna från i lördags la jag upp på ansiktsboken och jag ids inte lägga ut dem här också. Det blir för mycket dubbelarbete för mig och jag känner mig extremt lat ikväll. Ska bara tvätta av mig ansiktsmasken och sedan lägga mig i soffan och se nyaste avsnittet av de desperata hemmafruarna....

För övrigt så har jag plågats av en skum aning idag... Det känns som om det kommer att hända någonting snart. Någonting stort. Någonting.... Dåligt. Vet inte varför det har varit så, men lite "lugnet före stormen" feeling har jag haft hela dagen. Jag hoppas verkligen att jag har fel, att det bara är förkylningen som spökar men jag har haft sånna här föraningar tidigare och då har det faktiskt hänt något stort (dåligt!) strax efteråt. (oiuiuiuuu -skräckfilmsjingel-)Men... jag hoppas ju som sagt att jag har fel. Kan kanske vara att allt har varit så bra på sistone som gör att man går och väntar på att allting ska rasa? (men är jag verkligen så pessimistisk?)

Eller så är det det att jag spillde varm kaffe på foten tidigare idag som gör att känslorna blir knas?

who knows?

Only time will tell!