Dagen efter...

2010-01-31 @ 15:00:12
..kvällen före. Måendet är inte på topp ärligt talat. Och rösten tror jag att jag lämnade helt i Boden igår natt, då jag då definitivt inte har fått med mig den hem ialf. Det bara rosslar och piper när jag försöker att säga något...

Men det är sådant man får ta. Hade roligt på personalfesten igår, och för ovanlighetens skull så var det inte jag som var kvar sist av alla. Nej, for ifrån krogen redan vid halv 2... Det ni! Men hemma var jag inte förrän efter 4 endå, då det blev en liten "omväg" till Boden. Älskade Tompa är så snäll som ställde upp som fyllechaffis åt några kollegor som bor i grannstan. Thanks baby! Där blev det fyllekäk och hembesök också innan vi fortsatte hemåt. Något vidare trevligt sällskap var jag nog ej, somnade så fort vi kom ut på bodenvägen! (lulevägen kanske den heter därifrån?) Förlåt tomtom.....

Nu sitter jag här som kalle anka (har tröja på mig, men ingenting undertill!) och väntar på att hjärtat ska komma hem med dagobert sallad. Är så hungrig att jag snart börjar tugga på min arm!!


Berättar mer om gårkvällen nästa gång och lägger ut bilder då också. Orkar inte engagera mig just nu....

Jah bär inde schjug ländre!

2010-01-30 @ 12:19:48
Jag är frisk, jag behöver inte snyta!

Om jag säger det nog många gånger så kanske det blir så?

Power of mind kan vara en stor kraft.

Nu måste jag försöka orka masa mig till stan och inhandla ett par leggings inför kvällen. Jag hoppas bara att jag får må aningen bättre än vad jag gör nu. Har verkligen sett fram emot denna personalfest hur länge som helst, så jag vägrar missa den! Om jag så skulle ligga i koma så ska jag inte missa det!

Men nog önskar jag att jag inte hade mått så här skit.....


Slutet är nära

2010-01-29 @ 10:31:19
Tror nästan att jag borde skriva mitt testamente nu.... För som jag mår nu så känns det som om jag ligger på min dödsbädd! (ligger i sängen med laptopen brevid mig och skriver med ett finger, det går inte så snabbt!) Jag är jävligt FÖRKYLD! Visst är det otroligt synd om mig?! Ingen annan människa i hela världen har någonsin varit så sjuk som jag är just nu! Näsan bara rinner, det river i lungorna, huvudet -ja, hela kroppen- värker och rösten har försvunnit helt och hållet!

Om jag inte klarar mig så vill jag ge min polo till Johan, laptopen till pappa, mina kläder till mamma, mitt rosa ps2 och singstar till malin och kenneth, mitt Wii och mina pengar till Tomi och resten får skänkas bort till vem som än vill ha det... I mitt minne vill jag att ni öppnar en fond för "överdrivet dramatiska sjuka halvfinnar" och hoppas att forskarna en vacker dag ska finna ett botemedel för oss...

Alla avsnitt av färjan 3 via kanal5 play, fyllt pepsiglas, nässpray, näsdukar, vicks och pizza.nu. Jag lämnar inte sängen idag!

Pray for me!(Jag förståååår inte vad Emma syftade på när hon sa att jag blir som en förkyld karl när jag är sjuk? Ynklig och hjälplös? Vad i allsin dar menar hon egentligen?)

Sluta trakassera mig!

2010-01-27 @ 10:32:39

Musik är så otroligt viktigt för mig. Ibland när jag tänker eller ska berätta något så använder jag mig av musik. Tänker i låtar snarare än i bilder eller ord. Att nynna på en viss låt kan så väl förklara för omgivningen hur jag känner och mår för tillfället. Trallar jag te.x "I feel pretty, oh so pretty" så förstår man att jag är på bra humör och att man törs tilltala mig. Går jag däremot och halvmuttrar "I hate you so much right now" så förstår man att man kanske inte ska titta mig rätt i ögonen utan att det är bäst att ta en liten omväg runt mig.

Med musik är det så himla lätt att kommunicera. Alla som umgåtts med mig mer än 5 minuter vet att jag nästan alltid går och nynnar på låtar. Oftare än vad man kanske önskar men sån är jag. Har ärvt det från far min. Ibland räcker orden helt enkelt inte till, och det är lättare att förklara med sång. Älskar musik och skulle inte klara av att leva i en värld där inte singstar existerar.

Men ibland kan det bli överdoser av det också. Speciellt av vissa låtar.  Just nu känner jag mig förföljd och trakasserad av Lady Gaga! Hennes j-la "Bad romance" specifikt! Jag har den låten som väckarklocks musik på mobilen då jag tänkte att det är en låt som man blir klarvaken av på momangen. Jo tjena, med min förmåga att snooza en timme betyder ju att jag får höra henne gorma om sin dåliga romans igen och igen och igen och igen tills öronen nästan blöder. När jag sedan äntligen har klivit upp så sätter jag mig vid min dator och slår på webbradion, och bland de första låtarna man då hör är.... "bad romance". Så jag blir leds och byter radio kanal... Jahaja, "bad romance" där också! Sen så åker jag till jobbet. Slår på radion i bilen. Nämen, de spelar "bad romance"? Ojdå! Sen när jag har lunch så brukar jag lyssna på radio via mobilen och låten jag då hör är... kan ni gissa? "BAD -FUCKING- ROMANCE"!! Gaahhh! Vad för låt som spelas på radion då jag åker hem på kvällen behöver jag ju knappast tala om för er....


Hon förföljer verkligen mig den där Gaga.... (Någon annan än jag som har fått en överdos av henne?) Hennes musik är inte nå vidare bra heller... Hon har bara Catchiga melodier som gör att de fastnar i sinnet och på minnet.

Jag tror att jag väljer att lyssna på min nya skiva på väg till jobbet idag faktiskt. Och radiokanalen för mig i detta nu heter "Bandit rock". Där vet jag att jag slipper henne ialf, plus att musiken är ofantligt bra där.


Leave me alone Lady!

Puberteten slog till på nytt

2010-01-26 @ 21:03:24
Jag tror minsann att jag börjar bli sjuk. Känner mig lite halv krasslig faktiskt. Är lite snorig, halsen värker smått och min röst låter som om jag vore en tonårsgrabb som just har kommit in i målbrottet. Det skär som till ordentligt stundtals när jag pratar. Det var lagom kul att ropa ut i högtalaren att vi skulle stänga för dagen på jobbet.... "Vi stä-Ää-Ä-änger snart". Aningen pinsamt kanske.

Det är länge sedan jag var ordentligt sjuk sist. Ovanligt länge sedan faktiskt. Annars brukar jag vara den som har halsfluss och inflammationer stup i kvarten! Kan inte ens minnas när jag senast åt antibiotika.. Vanligtvis så brukar jag räkna antibiotika som en del av min matkost, men inte på länge nu som sagt.

Får hoppas att det bara är något tillfälligt. Vill ju inte missa personalfesten som är på lördag!


Håller både tummar och tuttar för att jag inte ska bli sjuk!

Holiday

2010-01-25 @ 21:48:26
Vi har inte kommit in i februari än, men semester önskemålen för detta år ska redan lämnas in... Såhär mitt i kalla vintern så känns det väldigt svårt att kunna föreställa sig om när man helst skulle vilja vara ledig. Jag menar, 2 veckor i månaden, hela året om känns nu när det är så kallt, mörkt och trist inte helt fel. Men med tanke på att jag "bara" har 5 veckors ledighet att ta ut så är det ju bara att glömma. Sen så är det ju svårt också att veta vad vi vill och kan göra denna sommar då vi ännu inte vet hur tomtom kommer att få det med sin semester... Det skulle bli rätt trist att resa och uppleva nya platser utan honom.

Uj uj. Inte lätt detta.... Ska nog bara ta 3 veckor i sommar och sedan spara två till Jul perioden. Julafton 2010 ska jag inte fira i ett snömysigt vinterland utan detta år ska jag rymma till en varm och tropisk strand. Det bestämmer jag nu. Ni som känner att det skulle vara något att satsa på, ni är så välkomna att haka baki. Ju fler desto bättre.

Mmm... Dagens I-lands bekymmer det där.


Damn, vad jag önskar att jag hade semesterdagar att ta ut, NU!

Kallad till möte

2010-01-24 @ 10:21:30
Vi har haft en del olöst mellan oss på senaste tiden jag och tomi. Saker som vi borde ha talat ut om, men inte har tagit oss tid till att göra. Summa kardemumma så slutade hela grejen med att jag fick ett utbrott igår innan jag skulle till jobbet. Att det var morgon och jag var trött hjälpte väl inte alls till att hålla mig lugn... Jag viftade med armarna, jag grät och jag skrek svordommar på språk som jag inte ens visste att jag kunde! Och som den sanna drama queen jag är så skulle jag ju bara avsluta hela showen så dramatiskt som jag bara kunde -Jag rusade ut från lägenheten och smällde igen dörren hårt, utan att säga hejdå. (Det där är någonting som är typiskt för oss Nousiainens, vi drar då det blir jobbigt!) Vilket gjorde att jag fick vara på jobbet i 7 timmar och tänka på hur jag hade betett mig. Jag skämdes mer och mer för varje timme som gick....

Men jag är sådan. Är jag upprörd så ska hela världen se och höra det. Är jag glad så ska hela världen se och höra det. Är jag i princip vad fasiken som helst så ska hela världen se och höra det. Jag är en teaterapa som alltid ska stå i centrum. (Suck åt mig ibland)

Så på lunchen ringde jag till T-boy och bad om ursäkt att jag "kan ha överreagerat" tidigare. (jo, jag har lite svårt för det här med att be om ursäkt också!) Han bad om ursäkt för att inte ha pratat med mig och vi kallade till "Familjemöte" i badkaret efter att jag slutade.

När jag då kom hem så möttes vi i badkaret (Det är där vi löser våra konflikter eller planerar stora saker) och mötet öppnades. När vi inte längre orkade sitta kvar i det kokheta vattnet och båda kände att vi var på väg att svimma så avlutades mötet och båda parter hade kommit överrens. (Eller iaf kommit fram till en kompromiss) Och kvällen fortsatte med pizza, chokladmousse och film.


Slutet gott, allting gott..... För denna gång vill säga!När man bor i hop med någon så har man en tendens att gå varandra på nerverna lite då och då.

Hello Mr Hasselhoff

2010-01-23 @ 18:37:05
Jag gjorde en trevlig upptäckt idag. Satt och tryckte och klämde på mitt magfläsk då jag helt plötsligt kände att jag har börjat få finfina magrutor! Djupt där inne under allt mjukt fett alltså. Inte illa det inte! Tänka att jag, under alla celluliter och valkar, är (eller, börjar bli iaf) vältränad! Ha, in your face gamle tjocksmock Piia! Nu blev jag ordentligt peppad till att fortsätta Wii Fit...eh...ta? (hur blir det där ordet egentligen?)
Jag väntar ett telefonsamtal från David Hasselhoff vilken dag som helst nu där han säger att det ska göras en remake av "Baywatch" och att han Givetvis vill att jag ska spela en av huvudrollerna där! Jag vet inte om jag vill vara med dock... Kanske om solskydd är en del av lönen, då jag har lätt för att bränna mig.

Sedan så är jag inte säker på att världen är redo för mig ännu. Då jag om några månader kommer att vara en av de sexigaste pumorna som existerar så kommer det förståss bli en hel del avunsjuka och missunsamhet. Så världen får nog vänta ett tag till innan jag tar steget ut i rampljuset.


Men anyday now kommer han att ringa!Vad blir det för väder, fröken Ur?

2010-01-23 @ 00:03:34

Att jag är vimsig idag.. Jag glömde att ta av mig klockan då jag gick in i duschen. Men konstigt nog så fungerade min 125 kronors -icke vattentäta- Kappahl klocka hur bra som helst efter att ha fått sig en rejäl dusch.

Så sammanfattningsvis så kan vi säga att min klocka fungerar i UR OCH SKUR!


Mjölk är livet!

2010-01-22 @ 07:31:14

Vet ni vad? När jag började på viktväktarna för ca 4 år sedan så slutade jag helt med att dricka mjölk, innan det så drack jag LÄTT en hel liter per måltid! Mjölk var det bästa jag visste. Men då det är 1 point per glas så slutade jag med det. Skulle annars ha förbrukat mina dagliga points på bara lunch drycken! Och jag tror bestämt att jag inte njutit av ett glas mjölk sedan dess.
Up until now vill säga! Mor, far, bror, Anna och Ellen var här igår och vi åt middag ihop och fikade gott tillsammans (tackar min käre mor även här i bloggen för gardinerna, så, nu har jag tackat dig både på facebook och här mamma). Mor min hade då köpt med sig en liter mjölk som liksom bara användes till att kyla av kaffet lite av dem som här drack kaffe med mjölk. Så med mer än halva litern stående kvar i kylen så bestämde jag mig nu att unna mig ett glas vitt (så här på dagen och allt). Och då jag drack mjölken så drabbades jag av det tusentals tonårspojkar (och deras flick/pojk-vänner) lider av -en tidig (med tanke på tiden på dygnet tidigt alltså) utlösning!

Fy f-n så gott det var! Iskall mjölk alltså. Alldeles för underskattat. Härdan efter -Johan- så ska det alltid finnas mjölk i våran kyl!

Jobb 9-19 idag. Vilket sätt att fira denna dag va?


Nåväl, upp på Wii brädan nu och yoga av mig lite innan worket.Jo, det är tydligen möjligt att dedikera ett helt inlägg till en mejerprodukt!

Top Gear Tisdag

2010-01-19 @ 21:50:56
Det har väl knappast undgått någon av mina bloggläsare att jag gillar top gear? Att 22.00 till 23.00 på tisdagar är en helig timme för mig är ett som är säkert! Nu är det knappa kvarten kvar tills jag får njuta av ett nytt härligt avsnitt. Även om jag skulle ha en kass vecka så kan jag alltid räkna med en perfekt timme ialf.

Så om ni fortfarande går och funderar över vad ni ska köpa för present till mig på min födelsedag så kommer här ett bra förslag:

Flygresa till Surrey -England- samt en eller kanske två nätter på ett finare hotell och sedan givetvis, biljett till att få vara med på inspelningen av ett top gear program (P.s biljetterna till programmet är gratis, så tänk vad ni sparar pengar där!).

Biljetterna fixar ni Här

Men prata ihop er så att inte ni ALLA Köper samma upplevelse åt mig. Jag kan även nöja mig med två veckor i te.x Vietnam eller Kambodja.

Nothing fancy så att säga!

Jag bjuder!

2010-01-19 @ 01:17:58

Jag drabbades av en liten blackout här för en stund sedan. Och under denna blackout så fick jag se en liten glimt av framtiden. Denna framtidsvision visade att jag kommer att ha löjligt mycket pengar inom kort och kommer inte att behöva jobba en minut till i resten av mitt liv, om jag så skulle önska.

Så, J & L, jag följer gärna med er till Barcelona så fort dessa miljoners-biljoners-triljoner kronor bara har satts in på mitt konto. Och när vi endå har vägarna förbi, så kan vi väl kanske titta in till Las Vegas och Karibien en sväng också? Jag bjuder på de 5-stjärniga hotellövernattningarna! (Maten får ni dock stå för själva.)


Ska ta och logga in på internetbanken och se om pengarna har kommit in än så att vi kan börja planera.
Jag vet inte om det hör hit att blackouten inträffade just som jag slog huvudet hårt i skåpluckan....??


Helgen.

2010-01-18 @ 10:03:38
Jisses, vad helgen bara -Schwoosch- var förbi. Har haft en riktigt skön och avlappnande ledighet. I fredags så var det mys kväll med tomtom. Vi åt tacos och drack några öl. På lördag så tog vi först en lång promenad innan frukost och sen så pendlade vi mest bara från soffan till sängen och tillbaka till soffan igen resten av dagen. Igår var det planerat att jag och gumman skulle åka till Haparanda för en tjej dag ihop. Shoppa och ha skoj. Men det blev inte så, hon fick förhinder. Så Tomi var go och följde med mig istället. Och på vägen dit så passade vi på att stanna och plocka upp mamma och pappa också. Vi hade en riktigt rolig dag tillsammans!

Så. Det var den lediga helgen.

Tillbaka till "verkligheten" nu.


   

   


Jag fick mina älskade Ikea köttbullar!

-Det kan inte bli bättre än så!


illa?

2010-01-15 @ 17:53:42
Är det inte lite illa om man kommer ut från systembolaget och inte kan hitta igen sin bil? Jag hade heeelt glömt bort var jag hade parkerat så jag fick irra runt där på parkeringen med sytemkassen i handen och se allmänt förvirrad ut ett tag. Historien slutade dock lyckligt, jag fann min bil parkerad en bit bort från bolaget och kunde glatt sätta mig i min lilla polo och köra hem.

Men en del undrande blickar hann jag då få....


Nu; Date night!


Ciao!

Överdrift och besatthet

2010-01-15 @ 09:24:51

Ibland, om jag börjar med någonting nytt, så kan jag bli som besatt av det. Fanatisk som få blir jag. Beronde person som jag är så är det inget som är nytt under solen...

Min nya besatthet är nu -Träning! Jag får helt enkelt inte nog av det. Det är det första jag tänker på när jag vaknar och det sista jag tänker på innan jag somnar. Biceps, triceps och abs är vad som gäller. Jag vill bli deffad och stark.

Överdrift? jajjemensan! Jag vill bli störst och bäst på detta område. kanske börja tävla t.om! Bodybuilding kanske jag ska satsa på? Tyvärr så tycker inte tomi om den idén utan han tycker tydligen att det är mindre veckert med bodubuilding kroppar och gillar tydligen min kropp som den är!

Men vad vet väl han?


Skulle inte jag vara vacker med en sådan här kropp??
(kanske gärna ääännu större dock!)
(Var så lugna, om några veckor så har jag hittat något nytt att vara besatt över)Ytligt

2010-01-14 @ 22:36:18
Så där. Då var det gjort. Det föll på plus. Så nu har jag städat och donat hela lägenheten. Bara ytligt dock. Orkade inte ta alla lådor, skåp, garderober och förråd som jag först hade planerat. Men så länge man låter bli att rota i mina lådor så ser allting fint ut. Badrummet skiner, varenda millimeter av hemmet är dammfritt och golven doftar av Ajax lemon. Sen så har jag plockat bort all post, alla kläder och all krimskrams som jag har en tendens av att sprida ut lite varstans.... Det som inte kastades gömde jag undan i -lådor och skåp, men som sagt, så länge man låter bli att öppna dem så ser allt fint ut. (sträcker stolt på ryggen)

Det var ju inte igår jag fick ett städryck sist om jag säger så.... Det känns då så himla skönt att det är gjort äntligen!


Tomi blev så glad också när han kom hem att vi bestämde oss för att återinföra "date night". Det var länge sedan sist... Dvs, en kväll då vi gör något trevligt tillsammans. Antingen så brukar vi gå ut och äta och dricka några öl ihop, eller så äter vi gott här hemma. Och dricker någon öl ihop. Med andra ord så äter och ölar vi. Visst, vi ses varje dag, men när det är "date night" då klär vi upp oss och gör oss fina för varandra. Det behöver man ibland. Kan bli rätt boring att se varandra dag ut och dag in i gamla utnötta och urtvättade mjukis kläder.

Jag längtar verkligen till helgen. Tror att den kommer att bli rolig!

Träning och städning på min lediga torsdag.

Jag har gjort det bra idag!

Väger för och nackdelarna....

2010-01-14 @ 13:23:34
...med tanken om att storstäda lägenheten.

Minus:

- Det skulle ta hela min lediga dag, då jag blir överdrivet noggrann när jag väl börjar städa
- Tid för att spela mario idag skulle minska avsevärt mycket
- Jag är leds alla låtar i min mp3 så städningen skulle bli mycket tråkigare och äckligare än med bra musik
- Risken finns att jag hittar en låda med gamla bilder och blir nostalgisk och därmed också sittande i timmar
- Jag är fööööör slö för att orka sätta igång med det!!

Plus:

+ Det blir fint här. (just nu ser det ut som om hela helvetet har haft teambuilding här!)
+ Det ger mig motion
+ Det får min sambo till att bli glad på mig då han kommer hem, och då eventuellt belöna mig med .... !
+ Jag skulle slippa tänka på det mera på ett tag
+ Vi skulle våga släppa in folk i lägenheten igen
+ Tomi skulle slippa mitt gnäll (i 1 vecka iaf) om hur jag vill ha regelbunden städhjälp
Jaaa.... båda sidorna är övertygande. Dock måste jag erkänna att minus sidan vore den skönaste vägen att ta... men plus vore den bästa!Hmm. Ska överväga mina alternativ ett tag till. Återkommer senare med Valresultatet.

Vänd andra skinkan till.

2010-01-13 @ 10:23:12
Det heter kanske "vänd andra kinden till" men skinkan passar mycket bättre nu. Jag har en riktigt elak träningsvärk i skinkorna och i armarna idag!  Hade helst skippat träning överhuvudtaget idag, men icket. Det är så det börjar ju, man hittar en anledning till varför man inte ska träna och nästa dag så dyker det upp en ny orsak varför du hoppar över osv osv. Så Det är bara att "vända andra skinkan till", peppa upp sig med lite feel good musik och hoppa upp på wii fit brädan och köra hårt!


Fortfarande inte peppad? Varför inte då låta Indiens svar på Michael Jackson guida dig igenom ett aerobicspass till tonerna av pop då det är som bäst! 

 
Im pumped up now. All onboard, on the wii fit board vill säga....


(Aj, min kropp skadar mig idag!)

Ro..ma-n..tik?

2010-01-12 @ 21:20:35
Igår när jag kom hem från jobbet så kom Tomi inspringande till hallen och mötte mig med ett stort leende.

Tomi: I have a surprise for you!!

Jag: ELVIS?!?!!

T: Va? Ehh...? nä?

J: Nähä... (ser lite låtsas purken ut) Vad är det då?

T: Taaadaaaa! (tar fram en bukett Tulpaner som han har hållt bakom ryggen) Hä-är, varsågod!

J: Jaha.. Tack! Vem har du fått dem av?

T: Määh, vadådå? Kan man inte få ge sin tjej blommor bara för att man känner för det någon gång?

J: Joo säkert, men allvarligt, vem har du fått dem av?

T: ...(muttrar lite lågt)..En chaufför som kommer upp från Holland en gång i veckan, han hade en massa blommor som skulle kastas om inte vi tog dem.

J: Det där sista hade du inte behövt säga.

T: Förlåt... Ska jag sätta dem i en vas nu?

J: Gör du så.Romantik? Är det någonting som man äter?
För det här med mat kan varken jag eller Tomi.


Romantik. Ja, vad i allsin dar kan det vara?

Grattis Bloggen!

2010-01-11 @ 22:25:37

Idag så fyller min blogg ett år. Grattis blogg piiano.
Under ett års tid nu så har jag roat, upprört, underhållit, förargat, berättat hemlisar, förvånat, litat, klagat, risat, rosat och delat med mig av mitt knasigat jag till er.

Tänkte att jag skulle bjuda på bilder från månaderna som har gått (blir lite av en årskrönika det med).

Luta er tillbaka och njut av att minnas mitt år med mig:

Januari: Jag fyllde 26 år. Malin, kenneth, Johan, Tomi och jag drog till Levi för en kul skidhelg ihop (Hampurilainen!).

 

Februari: Party med vännerna + jokkmokksmarknad + promenad på isen med Johan.

  

Mars: Earth hour. Tomi fyllde 29. Road trip sthlm-luleå. Stop i Sundsvall för ett kasino besök och vilo paus på finare hotell. Tomi köpte sig en ny bil då hans gamla förstörts i en krock.

  

April: Jag och mamma rymde hemifrån och drog på en Weekend trip till Helsingfors och Tallin på vårat årliga mor-dotter äventyr (morbror och hans fru var med oss till Tallin).

  

Maj: 10 år sedan jag gick ut nian. Vilket givetvis firades med en reunion-klassfest. Få från klassen var där, men ATT vi hade roligt jag och Emma endå!

 

Juni: Personalfest, Jag och Tomi firade 5 år som par och midsommarafton firades på kallaxön för 3:e året rad (bild från 2008).

  

Juli: Sommar = Fest! (Men mestadels så jobbade jag)

 

Augusti: Äntligen dags för semester! Efter att ha jobba hårt hela sommaren så smet jag och tomi från vardagen till ett varmt och soligt Aya Napa -Cypern.

 
 

September: Lite kalas här och var. Annars var det en dålig månad. Jag gick igenom en personlig kris och lämnade Tomi... Men som tur är så har vi ju funnit tillbaka till varandra igen! Men som sagt... en riktigt hemsk månad var det. Har inte en enda bild från semptember ens. Ingen månad jag vill minnas alltså. Så istället så sätter jag ut en fin bild på mig och babe här.Oktober: Jag hade den roligaste kvällen i hela mitt liv! Två ord - PABLO FRANCISCO!!! (Tack Tomi!)November: Jag och Tomi blev less vardagen igen och åkte till Rom. En underbar resa till en underbar stad. Vi hade så roligt!

   

December: Jul & nyår. Jul i Töre, nyår hos Malin och Kenneth.

   

Januari: Jepp. Here we are. Inte så mycket som har hänt. Än så länge. Födelsedag väntar runt hörnet och kanske en liten kryssning också?

Det var mitt blogg år det.

Återigen, Grattis på 1års dagen blogg Piiano. Tack och bock till alla er som har orkat ta del av mitt svammel och grubbel.


Yours truly / Piiano

"I just a dreamer..

2010-01-10 @ 10:26:08
....I dream my life away" (sjunger Ozzys låt)

Jag är så utlandsugen nu att jag håller på att gå i bitar! Ungefär var 3:e månad så bara måste jag göra någon typ av resa (kort eller lång spelar mindre roll) annars blir jag väldigt jobbig att leva med. Men är det verkligen 3 månader sedan Rom? Ska räkna lite snabbt på fingrarna... Nej, det är knappt två månader sedan vi var dit. Hmm, fort kom rastlösheten tillbaka!? Har nog mycket att göra med den extrema kylan som plågat på sista tiden skulle jag tro...

Sen så är det kanske inte så hälsosamt (för sådana som mig iaf) att se 3 avsnitt av "när och fjärran" i rad! Jag var gode nära att boka mig en stol på första bästa flyg till Kambodja igår!!!

Jag pratade med min käre far i morse. Vi drömde oss bort till medelhavet en stund. Han är likadan som jag. Kan sitta i timmar och kolla runt på resesidor och bara fantisera och drömma. Drömma om värme, äventyr och den själsliga tillfredställningen som bara en bra resa kan ge...


Jag står här, halvt färdigpackad redan och väntar bara på att få sällskap med mig. Anyone! Just give the word and we are off!


Var? Spelar mindre roll. Hur länge? Spelar än mindre roll. Bara vi drar till värmen och ljuset!


Bon voyage?

(Tittar på Tomi med stora puppydog ögon.... Snyft. Snäääälla baby! Jag ska aaaaldrig mer gnälla eller be om någonting mer i resten av mitt liv om vi bara åker någonstans nu!! Pleeeaaaase????!!)

The nyårslöfte!

2010-01-08 @ 11:21:42
Löftet: BURN SOME FAT!!

Nu har jag äntligen fått upp ögonen igen för min Wii fit bräda som har stått i ett hörn och samlat damm i nästan ett år nu. Nu jävlar ska jag gå ner alla kilon som jag har gått upp under 2009!
Så igår och imorse faktiskt så har jag kört yoga och rockring som en galning! (fatta, att jag klev upp en timme tidigare än vanligt, bara för att träna!? Kors i taket..) Vilket har resulterat i en träningsvärk som förkrympligat mig avsevärt mycket. Men vad gör väl det när man bränner fett!?

Så om ni under sommaren 2010 ser en Megan Fox liknande tjej på beachen så ska ni veta att det ej är hon, utan bara jag som har trimmat till mig. Autograf kan ni dock få lov att fråga om endå.

Visst är det lätt att hålla sitt nyårslöfte de första veckorna i Januari??Vi får se hur länge detta ryck håller i sig!

 

Piia?                                          Megan?

Ja, likheten är ju slående redan nu!


Ha...ha...ha!

Myggfritt

2010-01-07 @ 14:29:44

-28.8 C ute just nu visar termometern här i köket. Myggfritt ute. Djurfritt ute. Så gott som fritt från någonting överhuvudtaget ute. En enda plågad högskolestudent i alldeles för lite kläder har jag sett gå förbi fönstret denna morgon. Jag säger morgon trots att klockan är över två för att jag vaknade för mindre än en halvtimme sedan.
Det är lätt att bli klaustrofobisk när det är vinter här uppe i norrland. Man blir som så... instängd! Inte konstigt kanske med tanke på att det tar 20-40 minuter att klä på sig om man ska ut sedan så upptäcker man endå att någon del av kroppen inte är skyddad bra nog, så då får man frysa endå. Allting går i slowmotion, bilens växlar, körningen, promenaden, andningen,tankeverksamheten, talet -ja allt går sakta. Sen så kommer du fram till.... affären t.ex, och då svettas du som en svenne i en bastu och ska du då också gå på toaletten så tar det dig 20-40 minuter att få av alla kläder, tömma blåsan och sedan få på alla kläder igen som du sedan får svettas i när du går runt i affären/affärerna.

Sedan så kommer du på att du ska träffa en vän på ett café för en fika, ja då tar det er båda 20-40 minuter att klä av er, hitta nog många stolar att dumpa av all er vintermundering på och sedan också finna plats för er själva att slå er ner på. Och då får du sitta där och skämmas för att ditt hår ser ut som -"knullruffs ala Aya Napa 2001" och för att du har svettats så att fläckar har uppenbarats på det FINA, slitna understället som du har på dig. Där sitter ni tills känslan i tårna har kommit tillbaka och sedan så är det dags att klä på sig igen......

20-40 minuter senare så fryser du som f-n på väg mot din bil. När du väl har hittat bilen din så tar det då 15-60 minuter att gräva fram den, då den har blivit helt igensnöad under de få timmarna du var på stan/jobbet (eller var du nu varit) Oj motorvärmaren hade man visst glömt att plugga i också upptäcker du när du väl fått fram bilen. Aja, bara att hoppas att batteriet inte har dött helt och hållet. Och bara att hoppas att du inte får urinvägsinflamation påvägen hem för att bilen är så Jävla kall!!

Då är det kanske inte så himla konstigt att vi nordbor går i ide varje vinter? Man orkar helt enkelt inte utsätta sig för samma plåga allt för ofta. Men frågan är, varför utsätter vi oss för detta år efter år? Varför bor vi kvar när det knappt finns nå liv här dec-april? Inte ens solen vill vara här uppe! Nä, jag röstar för kollektiv utlands evakuering över vinter halvåret! Thailand for all the scandinavians!Jag stannar inne idag och spelar Mario. Med gott samvete dessutom! 


Behöver jag ens nämna att jag vill åka utomlands nu?
 

Nostalgi afton

2010-01-06 @ 16:26:56
Denna morgon har vi haft den mest slöa morgonen, ever. Vaknade ganska tidigt, hämtade laptopen till sängen, läste nyhetsidorna tillsammans, käkade frukost där vi låg och kollade sedan några avsnitt av "Jims värld" och "little britain". Det var inte alls länge sedan vi klev upp ur sängen för den här dagen.  Det är så sällan som vi båda två är lediga samtidigt så man får ta vara på mornarna som vi har ihop.

Jag hade planer på att vi skulle ha tagit in på hotell idag och gått ut på fin middag. Kanske tagit någon öl och sedan bara snuska på hotellrummet, men då Tomtom måste upp till jobbet klockan 6 imorn bitti så var den idéen tvungen att läggas på hyllan. Till någon annan helg då alltså.

Så det får bli plan B: Korvsoppa och Wii spel. The next best thing så att säga. Jag fick ett plötsligt sug att spela Super Mario (8-bitars forever!) så vi åkte till Toys och köpte New super mario bros till Wii. Ikväll blir det nostalgi afton på hög nivå!

Så nu vet ni var ni hittar mig. Där jag nästa alltid är endå. På soffan.


Korvsoppa, Mario, eventuell snusk och ledighet -Kvällen ser lovande ut!

Easy Shavin

2010-01-05 @ 10:29:33

Varenda gång som jag ser RFSUs reklam för intimrakning så börjar jag skratta så att snor och saliv flyger kors och tvärs över vardagsrummet (Är det kanske därför som tomi har börjat kolla på tv iförd regnrock?tss.). I mina ögon är de helt geniala! Så mycket MIN min humor som det bara kan bli.


"Låt inte röda prickar förstöra stämningen" ha ha ha, så klockrent!

Påminner inte den tjocka, röda pricken lite om mig också?

Jag vill vad sa jag?

2010-01-04 @ 11:19:03
Idag lider jag av symtom som: uppblåsthet i magen, Illamående (fick upp spya i munnen nyss! eeeyyhh), ryggont, känslig kissblåsa, ömma pattar och  en enorm lust att gråta en skvätt (utan en vettig anledning givetvis). Nu förstår jag att det är några läsare som reagerar direkt, aaahha -Hon är gravid den där Piia!
Men se där går ni bet. Jag är skengravid. Jag får mina perioder då kroppen försöker lura mig till att skaffa en liten bebis med att demostrera hur underbart och lockande det är att vara gravid (verkligen tilltalande symtom!). Men se det går jag inte på! Jag är inte så dum att jag låter mig bli lurad av mig själv. Tji får du biologiska klocka! Någon mamma blir det inte av mig!

Nej, när min klocka ringer så Snoozar jag!

Härliga Tisdag?

2010-01-03 @ 09:57:18
Eller...? Näfan, det är ju faktiskt söndag! Jag hade kunnat svära på att det var mitt i veckan nu! Cheeseses vad man blir snurrig och virrig av alla lediga dagar som nu varit lite hursomhelst. Var ju ledig nu torsdag och fredag sen så jobbar jag helgen, så för mig är det dag två av min arbetsvecka -Alltså tisdag. Vilket betyder att Top Gear borde visas på tv ikväll! Joo, annars tänker jag skriva ett Argt Brev som jag ska skicka till.... Ingen. Men jag tänker onda tankar! ha, det visar allt gubbarna på tv-huset... precis ingenting. Som vanligt så blir ingen annan straffad av mina tankar än jag själv. Men i mitt huvud så har jag allt visat de jävlarna, och om de bara visste vad jag har tänkt tanken att tänka på, så skulle de allt be om ursäkt för att de har gjort... absolut ingenting mot mig! Och allt som har hänt är att jag har ödslat energi på att störa mig på folk som inte ens vet vem jag är, och gett mig själv en rejäl huvudvärk på köpet också.

Så sensmoralen i historien är, Släpp dina hjärnspöken, they are only gonna bite YOU and only YOU in the ass!


Jag började detta inlägg med tanken att jag skulle skriva om nyårsafton, men se vart det ledde mig.


Jag är som jag blev men inte som jag borde!Nyårsafton i bilder.

2010-01-02 @ 08:53:57
  


   


 
  


Tillsvidare så att säga. Jobb nu.


Hejppa!