Rehab

2010-05-23 @ 10:34:46
Mitt namn är Piia och jag är en pundare. (Alla i kör: Hej Piia!)

De senaste månaderna så har jag överkonsumerat och hetsätit socker och andra transfetter av diverse sorter på ett missbruksliknande sätt så mycket att vikten har rusat upp massor och självföraktet likaså medans humöret och självförtroendet har rasat till botten. Jag hatar mig själv för att jag inte kan sluta äta! Jag känner mig äcklig och smutsig, och jag har börjat ljuga om hur mycket jag äter. För andra och för mig själv. "Oj, jag förståååår inte varför jag går upp i vikt, jag äter ju precis som normalt"!? jo tjena, den meningen är en enda stor lögn!!! Jag vet precis varför jag går upp, för att jag, likt en missbrukare MÅSTE ha en fix av my drug of choice varje dag. I detta fall så är det chips och ofantliga mängder godis som är boven i drogdramat....

Jag vet att jag är en berondeperson och att jag måste passa mig för att inte låta saker och ting gå till en överdrift. Det gäller allt som ger kickar. Shopping, sex, mat, alkohol, träning, mediciner allt det där plus nästan allt annat som är roligt har jag under någon tid i mitt liv missbrukat på ett destruktivt sätt.

Nu är det maten som jag har fallit dit för. Igen. Det återkommande problemet. Vikten. Maten. Fy helvete. Jag har kännt mig ledseN och min vana trogen så vill jag i sådana fall fly. Jag vill inget känna. Så jag har ätit. Och ätit. Och ätit lite till. Sedan i måndags så har jag bestämt mig för att ta en "vit månad" (ehh...fast socker är ju vitt?!?) ifrån godis och onyttigt, men har trillat dit igen, VARJE KVÄLL!

No more, nu räcker det fan..... Jag kan inte ljuga mer, jag orkar inte ljuga mer!

MITT NAMN ÄR PIIA OCH JAG ÄR EN SOCKERPUNDARE!!!!!


(I want to make me go to Rehab, I say Yes, yes, yes)

Kangoo Jumps

2010-05-20 @ 18:03:45

Så här ser mina nya hoppskor ut.Men då denna bild inte säger så himla mycket (man ser inte ens att jag är uppe i luften)
så tänkte jag bjuda på ett litet klipp av mig när jag leker i mina nya skor. (att jag ser ut som en albino-grizzly-björn på rollerblades, det bjussar jag också på! ha ha)
Nu har jag ont i vaderna, låren, rumpan och resten av kroppen värker likaså av träningsvärk,
men förbannat vad roligt jag har haft idag.

Jump around!

Full av Hopp

2010-05-20 @ 14:37:14

Mina nya skor kom idag. Var och hämtade ut dem, tog på mig dem och hoppade över till grannen för en kopp kaffe. Och med hoppade så menar jag det bokstavligt talat! Det är nämligen hoppskor som jag har köpt. Lägger ut bilder på dem senare ikväll när tompa kommer hem och kan fota mig när jag har dem på mig. They are to ugly to belive!

Var ute på en liten "studs"runda med dem nyss. Många vände sig om och kollade förskräckt på mig och en del skrattade t.o.m åt mig, men det gör inte mig så mycket, de är så förbannat roliga!!! Men fy fan vad jobbigt det var, inte nog med att du joggar, du hoppar ju samtidigt också. Är gode slut nu efter min 30 minuters runda.

Nä, nu ska jag städa lite här hemma och sedan studsa iväg ut i världen full av hopp! (haa-haa-haa, vad jag fick till det nu!)

Jump, jump

Smile!

2010-05-19 @ 12:03:48
Vissa bilder får, kort och gott, en till att le och bli glad.Denna bild fick iaf min morgon att bli så himla mycket roligare.


Have a braig day!

www.hårresandestarkkaffe.NU

2010-05-18 @ 07:53:47
Jag är nyvaken. Klockan är mitt i natten (jag har vänt på dygnet helt och håller svar: JA!) och jag gick och la mig för 4 1/2 timme sedan. Vilket är lika med att jag är på skit dåligt humör this morning!

www.hårresandestarkkaffe.NU? Nä, www.litervismedhårresandestarkkaffe.Nujävlattpåengång skulle jag vilja påstå att jag är i behov av just nu...

Fy fan vilken lång och jobbigt dag jag har framför mig.... Världen kan gå och skita ner sig för jag tycker synd om mig själv. Sådeså. Fy fan för allt. Jag är mobbad och orättvist behandlad. Jag känner av pollen och ögonen kliar & rinner och säker har jag en massa andra sjukdommar till som jag är drabbad av just idag! I just cant catch a break!!!

(Vadå, menar ni att jag är patetisk när jag är nyvaken? Nää aaaaldrig jag va?)

Jag vill sova.... åh, så grinig jag är denna morgon. Att jag aldrig kan gå och sova i tid när jag vet att jag måste upp före själva FAN och hans crew!


Skyll på sig själv, som mor hade sagt... (så f-n heller att jag ska, jag står fast vid att det är synd om mig!)Jag är jävligt söt och snäll av mig.... NÄR JAG SOVER!!!!

Snuskig fantasi? Jag? Neee!

2010-05-15 @ 12:55:19
Ibland så kan ett samtal spåra ur och byta spår totalt så att det blir någonting helt annat än vad som var meningen från början.
Vissa människor kanske kan låta bli att haka upp sig på orden om någon tillexempel nämner att man "har en fin buske" på gården, "en vacker fikus i hörnet" eller "stora kulor i påsen". Ja, vissa människor kan ta dessa ord på rätt sätt och inte misstolka och kommentera dem. MEN INTE JAG! Jag älskar tvetydiga meningar och snuskiga felsägningar och jag kan inte låta bli att driva dem vidare till någonting helt annat helt annat än vad meningen var!
Ett exempel på en klassisk utspårning a'la Piia är följande samtal som utspelades häromveckan:

-Ja, jag åker nattåget till Sthlm så då är man ju framme när man vaknar.
-Har du sovkupé eller sittplats?
-Nä, jag har ligg men jag vet inte vad det blir för slags ligg..... 

(Här börjar jag småfnissa och ser hur personen mittemot mig blir lite röd i ansiktet när denne kommer på vad hon just sa. en "normal" människa skulle kanske ha släppt detta, men....)

-Nähä.. så du vet inte om det blir enmansligg eller gruppligg då alltså?!?!
-
(Fniss) Men PIIA DÅ!
-Du får hoppas att du får ligga med några snygga lumpare, det kan vara jobbigt att ligga med en tjock,illaluktande och snarkande alkis!
-PIIA SLUTA NU, JAG MENADE JU INTE SÅÅÅÅ!!
-Men om du ligger med dig själv så slipper du iaf ha en HÅRD natt!

(Hahaha, här börjar tårarna rinna av skratt!)

-Bara du Piia... bara du! thihihi


Somliga skulle säga att jag har snuskiga tankar men jag skulle snarare vilja påstå att jag har barnsligt, löjlig humor!

These boots are made for walking

2010-05-14 @ 09:26:36
Jag känner mig som ett litet barn som sitter och väntar på att jultomten ska komma! Jag Har köpt mig ett par skor på Tradera igår och jag vill att de ska komma NU, Helst IGÅR! Dessa skor hade kostat mig över 2000 kronor om jag hade beställt dem nya, plus att frakten och tullavgiften säkert hade dragit iväg mot en 500 kr. Vad köpte jag dem för då? 145 pickadoller!!! 205 kr med frakt.....! Rena rama rånet med andra ord!

Nu vill jag bara att mina skor ska komma på en gång! Är så ivrig att jag inte riktigt vet var jag ska ta vägen.

Tradera is the grej för mej!

Jag ska bara...

2010-05-12 @ 21:34:58
Jag hade på fullaste allvar planerat att jag skulle ut på en längre cykeltur efter jobbet ikväll eftersom jag var för slö för att cykla imorse.

MEN.... Så satte jag mig framför dator för att "jag ska bara" kolla en sak innan. Mmm...

Här sitter jag än. Jag fastnade liksom med arslet på stolen.

Det är så typiskt mig.

Jag är ju ett enda "mm..jag ska bara...först" hela jag!

Slappa i soffan näst. Men "jag ska bara" kolla en sak till på nätet först. 

Just ja, "jag ska bara" duscha innan också....


Gokvällest på er!

Wake me up before you go go

2010-05-12 @ 11:31:59

Det finns sätt att vakna och kliva upp på och sedan så finns det sätt att vakna och kliva upp på. Det är nästan intressant hur många olika stilar det finns. Som min käre sambo t.e.x, när han hör ett ynka litet pip från sin väckarklocka så ställer han sig upp på golvet och *Pang* så har han klivit upp (jag hör aldrig hans klocka!). Det KAN vara så enkelt. Sedan så finns det andra sätt..... MITT SÄTT till exempel. Jag vaknar, knappt, till av att klocka 1 börjar spela musik på väldigt hög volym (så hög att de döda återuppstår) och börjar då vifta hejvilt i luften för att försöka lokalisera Snooze knappen. Jag slår på allting som kommer i min väg (har på så sätt lärt mig att jag absolut inte ska ha glas eller porslin på mitt nattuksbord!) tills jag hittar den. Sedan så somnar jag omedelbart om.
En stund senare så vaknar jag till lite lätt av att någon idiot står och lyser med en stark ficklampa i mina ögon men när jag väl fått upp en liten glipa mellan ögonlocken så ser jag ju att det är klocka2 som försöker att lura min kropp att det är soluppgång (jo tjena som att jag går på det, är ju aldrig annars uppe vid soluppgång heller!!) och sekunden därpå så börjar även en anka att kvacka, vatten forsar och syrsorna att spela (naturligt uppvaknande -My ass!) och jag känner mig irriterad, pissnödig och trött och börjar återigen att svinga mina nävar mot klockorna tills jag får tyst och mörkt i rummet igen. Och somnar sedan om. En halv minut senare så börjar klocka1 återigen att spela hög musik......


Så håller det på i en 40-50 minuter kanske, det låter, det lyser, det låter, det lyser, enda tills klocka3 börjar vråla "Bad Romance" från någonstans i lägenheten. Denna klocka, min mob, måste dagligen gömmas på olika platser i lägenheten för att jag inte ska kunna gå till den i sömnen och stänga av den och sedan finna min väg tillbaka till sängen för att somna om igen... Är jag riktigt, riktigt trött så låter jag hela låten spela klart och försöker att ignorera ALLA LJUD OCH LJUS genom att trycka kudden mot öronen och dra täcket överhuvudet. Och där ligger jag och sover tills personen (eller grannen vägg-i-vägg)  brevid mig har fått nog och börjar att skrika diverse svordommar och hot till mig så att jag flyförbannat kliver upp i ren protest mot denna elaka människa! (För jag kan ju inte förstå hur någon kan tycka att mina snoozningar är irriterande?!?!)

Så kan mina mornar se ut....Väckarklockorna börjar ofta ringa 3 timmar före jag ska iväg någonstans, endå så får jag stressa och är ofta den som kommer sent eller i sista sekund. VARFÖR?!?!?! (att jag ofta snoozar i ca 2 timmar har väl inget med det att göra??)


Det finns sätt att vakna och kliva upp på och sedan så finns det sätt att vakna och kliva upp på!

Sov gott älskade vän

2010-05-11 @ 08:06:29
I torsdags så ringde mina föräldrar mig sådär hastigt och (o)lustigt och berättade att Rajsan måste avlivas. De hade tagit henne till Veterinären för hennes exem som bara blir värre och värre, och djurdoktorn rådde dem att låta henne sova bort för gott.... P.g.a exemen och att hennes höfter hade blivit riktigt dåliga. Hon lider alldeles för mycket var dennes åsikt...

Så... mina föräldrar gjorde som de blev rådda och lät gumman somna in. Det krävs mycket för att kunna ta ett sådant beslut har jag förstått men jag tog det hårt. Jag knyter mig ann så mycket till hundar att jag har svårt att acceptera att de lämnar mig. Så jag reagerade med ilska. Jag blev så arg på mina föräldrar, för att de ringde och sa att "det sker nu på en gång, utan förvarning" och för att de inte kunde vänta, åtminstone några timmar så att jag hade kunnat åka till kalix och säga hejdå till min lilla Rajsan....

Tänk att man kan sakna sin hund så, tänk så mycket djur kan betyda för en. De är ju trots allt familjemedlemmar en lång tid.

Jag gruvar mig verkligen för att åka till mina föräldrar... De har haft hund i 18 år så det lär ju kännas tyst och tomt som i en gravkammare där. Vill verkligen inte dit, inte just nu iaf.

Sen så okar inte de ta en ny hund nu, det är för jobbigt att förlora en hund tycker mamma, så det har fått mig och Tomi till att börja prata om att skaffa en hund till oss. Det som är jobbigt med det är ju att Tomi är allergisk så vi kan inte ha vilken hund som helst. Vi får helt enkelt pröva oss fram och se om det finns någon ras som han klarar av. Hade inte han varit allergisk så hade jag haft Rajsan och Ben hos mig.... Men nu är det som det är. Bischon eller schnauzrar (orkar ej rätta stavningen så här tidigt på morgonen) brukar ju vara rätt allergivänliga sägs det?


Aja... Saknar min lilla Rajsan. Sov gott gumman och hälsa Ben där uppe i hundhimlen! 

Vi är hjärntvättade

2010-05-06 @ 13:50:12
Jag har upptäckt en konspiration. Jag har knäckt koden. Jag är dem på spåren. Jag vet vad de vill.
Inte konstigt att vi kvinnor är som vi är. Inte konstigt att vi kvinnor hela tiden måste behaga och krypa för andra (män) istället för tvärtom. Det är inte konstigt alls att det är så, för från det att vi är små så blir vi ju uppfostrade till att tro att det ska vara så! Inte nödvändigtvis av våra föräldrar utan av -DISNEY! Vi har blivit fullständigt hjärtvättade av dem till att tro att vi ska vara det svagare könet som ska avsky andra av samma kön som oss själva!
Jag ska försöka förklara vad jag menar.

Film:

Skönheten och odjuret.

Lär oss att: Vi ska kära ner och låta oss fängslas av monster som behandlar oss illa. För han kan ju KANSKE gå att förvandla till en prins!

Törnrosa.
Lär oss att: om vi blir störda mitt i våran sömn av en prins som hånglar upp en så ska vi på en gång vara villiga att ställa upp på äktenskapliga plikter! Hångel = Vi ska vara tacksamma och älska dem i all evighet!

Askungen.
Lär oss att:
Om vi bara städar vårat hem bra nog och är tillräckligt duktiga hemmafruar så kommer vi att bli belönade med en prins som vi får skor av!

Lilla sjöjungfrun.
Lär oss att:
Om våran föredetta prins ska gifta sig med någon annan så är hon givetvis en sjöhäxa och det är våran plikt att försöka ta tillbaka prinsen ifrån denne!

Snövit.
Lär oss att: Om en tjej är snyggare än dig så ska du hata henne och det är okej att försöka förgifta henne! ([Tolkning, snacka skit om?])

Shrek.
Lär oss att:
Tjocka tjejer får bara oattraktiva träsktroll, medans tjocka killar kan få en prinsessa.


Ser ni? I told you so. Jag är dem på spåren!

För min egen del så har jag blivit mer påverkad av Astrid Lindgren än Disney.
Närmare bestämt Pippi. Hon har lärt mig att om jag bara skiter i att städa hemma, klär mig som en luffare och hoppar på möbler & klättrar på väggarna så kommer jag att bli belönad med ett eget hus, styrka nog till att lyfta hästar, goda vänner, kryssningar på de 7 haven och en kappsäck full av guldpengar!


Så... jag vägrar att vara som Disney vill ha oss tjejer och just därför...

...Så skiter jag i att tvätta fönstrena idag och gör något roligt istället!!(Grattis käre mamma på födelsedagen!)

A trip down memory lane

2010-05-05 @ 22:04:37

Vi har äntligen fått musik i högtalarna på jobbet. Det är mycket trevligare att jobba nu också, när jag hör musik på riktigt och inte bara i mitt huvud (jag är mycket för att tralla och nynna på låtar och få dem att fastna i huvudet på människorna i min närhet). Idag så spelades det mycket musik från 90 talet och jag fick mig en, mer eller mindre ofrivillig, minnesresa genom min "ungdom".  Det är fantastiskt hur många minnen och känslor vissa låtar kan framkalla. -Ah, det där gjorde jag då och jag var där och här och var med den och den. Jag insåg också att den artisten som jag har mest minnen till, som har följt mig genom livet utan att jag har märkt av denne är.... Bryan Adams...

Den första cd-skivan som jag fick, av morbror, var Bryan Adams skiva.
Jag blev ihop med min första pojkvän på ett disco i Töre och vi dansade tryckare till Bryan Adams låtar som gick på repeat hela kvällen.
Ett av min och Tomis roligaste reseminne är när vi bodde på ett hotellrum (På Mallorca) alldeles ovanför en pub där en Bryan Adams cover-artist hade spelningar på HÖG volym till seeeeena natten. Natt efter Natt så vaggades vi (bokstavligt talat, väggarna och sängarna skakade det var så hög volym) till sömns till tonerna av Bryans alla låtar. Summer of 69 hörde vi nog säkert 69 gånger under veckan som vi var där. Störande första kvällen, men sedan så vande man sig och det blev istället mysigt att somna till en decibelnivå som säkert skulle kunna ge en döv man tinnitus.


Ja där ser man. Han hänger tydligen med mig den där Bryan. Han har stalkat mig hela mitt liv utan att jag har noterat hans närvaro.


Många känslor och minnen som musik kan framkalla var det ja.


"18 Til I die!"

Det drar mellan öronen

2010-05-04 @ 21:59:43
Idag har jag varit en riktig hurtbulle (och inte bara en bulle som alla andra dagar)! Imorse så lockade solen mig att lämna lägenheten och bege mig ut på en härlig vårpromenad. Jag vandrade runt på universitetsområdet och tog även en liten runda förbi ankdammen och såg att ankorna äntligen har återvänt. Denna anka som jag fotade såg dock inte allt för nöjd ut med att isen fortfarande låg kvar på sina ställen...Men det lär väl inte dröja allt för länge nu innan det är helt isfritt. Hoppas jag.

Sen så var det så vindstilla att jag bestämde mig för att idag skulle bli dagen då jag äntligen tar cykeln till jobbet! Så det gjorde jag också... När jag kommit så pass långt att det var försent att vända om, ja då jävlar så började det blåsa! Håret stod åt alla håll, jag tjockisflåsade som f-n och det kändes som om vinden blåste igenom öronen. Korsdrag i skallen så att säga. Det kan nog kanske vara bra att vädra ur huvudet ibland också.

Sen så cyklade jag ju givetvis hem också efter jobbet trots att mina ben, armar och mitt arsle skrek efter att ringa efter bilskjuts. Men jag gjorde det. Duktig flicka. (klappar mig själv på huvudet)

Men att man hinner glömma bort att det krävs kondition till att cykla, när man alltid kör bil.


Nåväl. Topgear nu med lite kvällsfika och sedan kommer jag att somna så gott, så gott.


VAS (Vård Av Sambo)

2010-05-03 @ 13:08:28
Återigen så var den lediga helgen förbi. Fort går det. Men jag ska inte klaga, helgen kändes faktiskt ovanligt lång. Jag tog ledigt halva dagen i fredags då jag kände för att sluta tidigt för en gångsskull. Sen så börjar jag ju först 2 idag så det känns nästan som om jag har fått vara ledig en extra dag.

I fredags så var vi hos mallo och ken, käkade pizza, färgade mitt hår, drack öl och hade mysigt. Senare på kvällen så åkte vi till Johan som hade fest. Sen så började Tomi att må dåligt så vi gick hem. Det visade sig att han hade fått feber mitt i allt. Så lördagen och söndagen så blev vi bara sittandes här hemma. (VAS - VårdAvSambo, det borde man faktiskt få betald ledighet för tycker jag!) Kollade många filmer och smekte sambon över ryggen och höll med om att det var jätte synd om honom. Stackars baby, som nästan har hostat lungorna ur sig. Det har låtit allt annat än trevligt...... Feber frossa och svettattacker.... Usch. (inte mig emot att sitta inne hela helgen med tanke på vilket skitväder det har varit!)

Jepp. Det var min helg det. Tillbaka till jobbet nu igen. Ångest? Lite kanske, men ovanligt lite faktiskt konstigt nog...


Hoppas att ni alla har haft en trevlig valborg!