Helg.

2009-05-29 @ 07:02:35
Nu är jag bara en (10 timmars) arbetsdag från helg! och jag längtar verkligen. Vi åker till haparanda ikväll så fort jag slutat jobba, min kusins dotter tar studenten idag så vi ska fira henne. Imorgon hade vi tänkt att shoppa lite på "Rajalla" innan vi åker hem igen. Lördag eftermiddag/kväll så ska jag och Malin släppa lös våra pojkar på ängen och låta dem springa av sig lite. (Eller var det hunden som skulle göra det kanske?) Vi tänkte att vi skulle spela lite kubb och dricka några kalla i det, förhoppningsvis, fina sommar vädret. En liten playdate alltså. Så jag tror att denna helg blir hur kung som helst!

Nä, nu måste jag försöka hinna med att raka benen innan jag måste dra till jobbet.  (noterar alla i sina intresseböcker?)


Ha en bra helg! (ut i solen och lek nu barn)

Talk sporty to me

2009-05-27 @ 10:18:26
Okej, såhär är det. Jag kan inte ljuga längre, utan jag måste verkligen erkänna en sak. I can not go on, living in i lie! Det är nämligen så, att jag i smyg, fullkomligt avgudar när killar snackar sport  med varandra! Helst då fotboll och hockey. Manliga sporter (jo, jag vet att kvinnor också spelar men vi har ej samma manliga passion när vi SNACKAR om spelet.), det är någonting som händer med dessa karlar när de väl öppnar sig för en annan kille för att diskutera gårdagens match. Ord som bomben, nyvärvning, oddset, offside mm, kan ibland ge mig gåshud och ett leende på läpparna. Oftast suckar jag till och åhnejar-nu-börjar-de-snacka-bläblä-sport-snack- igen men inom mig så finner jag det väldigt facinerande. Tonen i deras röster förändras, blicken blir glansig när det analyserar vad som gick snett med det och det. Tillochmed hållningen deras ändras. Ryggen blir mycket rakare och kroppen utstrålar stolthet. Det är som att lyssna på ett språk där jag förstår orden men jag har ingen aning om vad de betyder. Innehållet i texten är helt främmande för mig, som en annan religion, men endå tycker jag att det är så.... Fantasktiskt.

Att sitta på en engelsk pub eller en sportbar som är fullsatt av sportintresserade människor som är där för att se en fotbolls/hockey match är faktiskt en av mina top 10 saker jag tycker om att göra. Älskar stämningen på sådana ställen.

Så killar, nästa gång ni ser mig och även om jag protesterar, så vill jag faktiskt att ni ska prata sport.  Det är vackert!


Heja Manchester United!  (Vinner ett skrovmål om M vinner med 3-1 mot barcelona ikväll.)

Sjukt, galet, härligt äckligt.

2009-05-26 @ 10:07:18

Livet är sådär sjukt härligt just nu. Alla människor är sådär galet vackra på våren. Jag är på sädär äckligt bra humör. Och det håller i sig så hårt att jag nästan tror att jag kommer att känna såhär resten av mitt liv. Jag som annars avskyr att planera framtiden, känner faktiskt nu att jag är pirrig inför saker som komma skall. Kanske håller jag på att bli vuxen? (neeehhhjjjj!)

Var på jobbet i 12 timmar igår, men dagen gick fort som tusan endå. Jätte konstigt. Och jag var på topp nonstop också. Me like. Ser faktiskt fram emot ännu en dag på arbetet!


Det är svårt att blogga när man är lycklig.


Ha en sjukt härlig och galet bra dag!

Prison Break

2009-05-24 @ 23:58:49

Såg just klart det sista avsnittet någonsin av prison break... Den bästa och mest spännande tv serien som någonsin har gjorts, och jag kan säga att jag grät som ett litet barn. Har aldrig gråtit så mycket till en tv serie förut och jag tvivlar på att jag någonsin kommer att göra det heller. Så otroligt gripande avslut. Tänker absolut inte avslöja något ifall att någon som läser min blogg råkas följa serien. Men gudomligt bra var det...

Kommer att sakna michael scofield och de andra så himla mycket....


Att man kan bli så blödig av en tv serie va? Men den är så bra, varje avsnitt var mer spännande än den förra.God night!

Mer död än levande.

2009-05-23 @ 23:38:35
Det blev lite väl mycket vuxendricka för min del igår..... Men då har jag också fått lida för det idag. Men jag lovar, det var det värt, så roligt som vi hade det igår!! Jag och Emma smet från den såkallade klassfesten (rip off, det var en vanlig afterwork, öppen för alla, som vi fått betala dubbelt så dyrt för bara!) för vi ides inte sitta där och slösa våra pengar på dyr krog dricka. Så vi drog till oscar istället och satt där och drack hans fruktansvärt starka drinkar. Wihoo vad det tog! hahaha. Gratis är gott. Vi dansade och flummade på där ett tag innan vi for tillbaka till olivers. Där möttes vi av gisella och sedan vara det dansa och träffa gamla vänner all night long.

Och när vi var klara där så kom tomi och hämtade oss och såg till att vi alla kom hem ordentligt. Och så otroligt glad i hågen som jag var så ville jag ju givetvis babbla av mig om hur rolig kvällen var, mmm, så jag berättade det för tomi. Jag berättade om kvällen när vi satt i bilen på väg hem, och jag berättade återigen om kvällen när vi gick hem från garaget (som för övrigt var en 3  gånger längre promenad än vanligt iom att jag sicksackade fram & tillbaka hela vägen, hade väldigt svårt att gå rakt igår kväll, vet inte riktigt vad det berodde på, host host) , och när vi kom hem så ville jag berätta för tomi om vilken rolig kväll vi hade haft så då började jag berätta om den för han, sen skulle jag äta, och tompa satt och övervakade mig för att jag inte skulle ramla av stolen, så då trodde jag att han ville höra om hur min kväll hade varit, så jag började berätta för honom om min kväll. När jag en halvtimme senare hade ätit klart så ville jag duscha, men det fick jag verkligen inte göra för tomi eftersom han trodde att risken att jag skulle trilla och slå ihjäl mig i duschen var enorm så han drog mig helt enkelt till sovrummet, klädde av mig och fixade vatten och en hink brevid sängen ifall jag skulle bli dålig på natten. Och det tolkade jag som att han helt enkelt undrade hur min kväll hade varit, och jag ville ju inte vara otrevlig, så jag började helt enkelt mala på om hur himla roligt vi hade haft det och vad vi hade gjort och vad den och den hade sagt..... Sedan hade jag mitt i en mening helt plötsligt bara vänt ryggen till honom och börjat snarka HÖGT......

Herregud, stackars tomi. Att han stod ut alltså. Och inte ett otrevligt ord sa han utan han bara lyssnade på mitt fylle babbel. Mitt upprepande fyllebabbel. hahah. Igår var det riktigt illa alltså. Jag brukar inte bli sådär jobbig och framför allt inte sådär full vanligtvis.... Undrar om det kan ha att göra med att jag dietat hela veckan? eller så är det bara så att jag helt enkelt bara drack för mycket? kan nog vara så. Men att han pallade tomi alltså. Jag frågade honom idag om varför han satt uppe och lyssnade på mig så länge som han gjorde, och så sa han det att han hade varit så orolig över mig och att han var rädd att jag skulle ramla och skada mig. Han är så omtänksam tomi. Och han måste verkligen älska mig!

Det vart som ni märker, lite väl mycket igår. och det har jag verkligen fått betala för idag... har känt mig mer död än levande, dock så står jag fast vid att det faktiskt var värt det!

Och det var så härligt att jag, emma och Gisella fick ha så kul ihop igen.


Nu Ska jag sova. Jobb imorn. Helt galet roligt kväll. Undrar om tomi orkar läsa detta inlägg? känns som att han evetuellt kan vara gode less på allt som har med gårdagen att göra! Hahaha, så tokigt det kan bli.God natt!

Shake it baby, shake it.

2009-05-21 @ 22:25:56
Nu har vågen äntligen börjat visa effekt av nutrillette dieten. Start vikten var ju som nämnt ondskefulla 66,6. Idag visade den 64,8. Nästan 2 kilo på bara 4 dagar, det är inte fy skam! Ska ner till 55 igen har jag bestämt. Det är min trivsel vikt. Men jobbigt har det varit att inte äta riktig mat mer än 1 gång per dag. Har varit ganska så okoncentrerad, trög(are) och trött i kroppen sedan jag började med shakarna. Men jag ska ju som sagt bara göra det i en vecka. Kanske två, beroende på hur mycket jag förstör det jag årstakommit, imorgon med både alkohol och buffé mat. Shit the same. Nog om min vikt nu.

Idag har vi varit lediga både jag och tompa. Har flängt runt lite i stan och på storheden, hälsat på svärföräldrarna, varit och ringt på hos kompisar men ingen har varit hemma, tvättat polon och.... jaa... bara chillat här hemma. I morgon ska T tillbaka till worket igen och jag ska på gallej. Kul ska det bli. Tror tillochmed att jag ska ha klänning på mig. Det är inte allt för ofta det händer men nu när det börjar bli så somrigt ute så känner jag nästan att jag skulle kunna ha det.


Önskar att rajsan vore här just nu... vill gå på långpromenad med vovve, kasta pinnar, springa i skogen och leka på ängen. Tomi är så dålig på att apportera pinnar och så går han så dåligt i koppel, så det är inte riktigt samma sak att gå ut med honom på hund promenad.god kveld!

Beach 2011

2009-05-19 @ 20:44:57

Har kickstartat min viknedgång med en nutrillet diet. Och bara efter andra dagen så känner jag mig lätt irriterad, hungrig och snurrig i huvudet. Smalare? nope. Tänkte köra denna äckliga pulver kost i en vecka, bara så att jag kommer igång med vikminskningen och sedan  så återgår jag till lite hälsosammare viktväktar metoder igen. Vill inte riskera att bli en sur kärring bara för att förlora några kilo. För mat vill jag ha. Älskar att äta. Därav behovet att behöva banta titt som tätt. Jag lever för att äta, istället för att äta för att leva.

Dock så kommer jag att måsta synda lite i helgen.... Det stundar klass fest med go mat. Suckar..... Inte för att jag tror att det blir mycket till klassfest, för jag tror inte att det kommer så många från gamla klassen, men det gör inte så mycket. Jag och min bästa högstadie polare ser på det mer som en kul utekväll med henne och mig. Det var så länge sedan vi två var ute tillsammans sist.

Aaa, så det kanske blir  2 veckor på äckel peckel shakarna. Yäkk! Men vill man vara fin.... bla bla bla.


Beach 2011, då ska jag vara snygg ska ni se!

Tillbaka till verkligheten.

2009-05-15 @ 06:53:18
Jag är frisk! Såå härligt. Ska bli så kul att gå tillbaka till jobbet idag efter att ha suttit inomhus i 5 dagar! Nu längtar jag faktiskt efter att  få träffa folk. Jag har varit så ensam hela veckan. Fin fina grejer.

Nu frukost.


Blev en kort arbetsvecka för mig. 1 idag. Ojdå. Får la se till att vara hemma så lite som möjligt i helgen, för jag är gode leds på den här miljön kan jag lova.


Om vi inte hörs mer idag, så vill jag passa på att önska en trevlig helg till er allihopa.

Ett omen.

2009-05-11 @ 15:03:30
Igår när jag ställde mig på vågen så visade den skrämmande siffror (i dubbel bemärkelse) ; 66,6! Är inte det ett tecken om nått att jag borde börja tänka på vad jag stoppar i mig igen? För om jag fortsätter såhär så kommer jag snart att väga 93 kilo igen och det vill jag ABSOLUT INTE!! Nä, nu är det slut med grillat, slut med öl, slut med mys kvällar med slisk mat, ja, slut med allt!! 666 - ett tecken från ovan eller under? jaja, men ett upvaknade var det iallafall.


Jag blev hemskickad från jobbet igår. Vilket jag endå kan förstå. Det är nog inte allt för gulligt att stå där med rinnande näsa och kråkigt läte. Det ser inte allt för attraktivt ut. Men jag känner mig så taskig.... Det är inte den bästa tidpunkten att bli sjuk just nu, jag behövs på jobbet, men å andra sidan så kan man ju inte rå för att man blir sjuk. Ingen väljer väl att ligga hemma och må skit. För det är precis det jag gör. Mår skit. Egentligen är jag för trött för att sitta här ens men jag kände att jag ville skriva av mig lite.

Så, tillbaka till att ligga på soffan och se daytime tv. Tycker synd om mig själv just nu. Har feber, ont i öronen och näsan rinner som en öppen kran. Men som tompa sa, var så lugn älskling, det blir mycket värre! Vänta bara tills hostan slår till också och du kommer att hosta sönder lungorna på dig, då du, då först kommer du att må SKIT på riktigt! Tack älskling, du vet verkligen hur man tröstar ibland!! Får skylla mig själv som tyckte att han var en cry baby när han nyss var sjuk. What goes around, comes around så att säga.

Sliten

2009-05-10 @ 10:12:36
Förbannat också... Jag börjar bli sjuk! Näsan rinner, huvudet värker och det känns i halsen som om jag hade druckit frätande syra till middagen igår, Det var nog kanske ingen bra idé att dela risifrutti med tompa i förrgår då han var som sjukast?  Aja, sjuk måste man väl vara då och då också, antar jag. Men än tänker jag inte stanna hemma från jobbet. Speciellt inte på en söndag då man tjänar så bra med dineros!

Igår var vi på en ny restaurant och åt. En mexicansk sådan. Det var premiärkväll igår. Maten där var bland det godaste jag har ätit (så härligt med nya, osvenska smaker! det var som att äta utomlands, inget var försvenskat) , men däremot så var servicen bland det sämsta som jag varit med om. Ingenting gjorde tjejen som servade oss rätt. Hon kastade i princip brödet och vattenkannan på borde (here, catch!), sa inte varsågod eller frågade om maten smakade bra, och mitt i maten så tog våran dryck slut men ingen tog någon notis till oss överhuvudtaget, så vi fick helt enkelt klara oss utan. Det var fan inte okej! Sedan när vi skulle betala så fick vi aldrig veta hur mycket det kostade utan hon ville bara ha mitt kort och sedan började hon krångla med det och fick panik och sprang efter hjälp?!

Så, hade inte hon förstört våran upplevelse där så hade det varit superb! Ge henne kicken så lovar jag att vi äter där ofta! Det var förbannat dyrt, men maten var så jäkla god att det var värt det.
Shit, nu har jag bråttom till jobbet!!

Finn ett fel.

2009-05-09 @ 07:53:09
Det är lördag, jag har klivit upp klockan 7, what is wrong with this picture? Everything!
Det borde vara olagligt att vakna såhär tidigt när det är helg.... Märks verkligen att jag har jobbat mycket kvällar på sistone. Jag är såååå inte människa vid den här tiden. (sen att  jag gick och la mig klockan 2 inatt har ju säkert iiiingenting att göra med att jag är sjukt trött idag, aaaaldrig kan det väl vara mitt eget fel va?)

Nu väntar jag otåligt på att koffein tabletterna ska börja verka.... (är alldeles för seg för att faktiskt orka koka riktig kaffe)

Working 9 to 5, what a way to make a living. Som Dolly Parton skulle ha sagt.Morn Morn.

Booooored

2009-05-07 @ 14:45:26
Min enda lediga dag denna vecka... Vanligtvis så skulle jag nöja mig med att bara ligga hemma och chilla hela dagen. Men idag så är jag sjukt uttråkad. Var över till grannen nyss och surrade, men hon kastade ut mig för att hon skulle till jobbet. Schysst. Jag vill hitta på något.... Vem ska jag våldgästa? Det är det vi alla undrar...... Önskar just nu att man skulle bo i ett hus så att man iallafall kunde vara i sin trägård och pyssla.

En dagstur till Sthlm hade inte suttit helt fel. Ja, men varför inte? Någon nere i sthlm som bjuder på en kopp kaffe? Men det är ju bra att man kommer på det såhär sent..... Nästa vecka då kanske?

gaaah, jag dör! Jag vill umgås!

Envis

2009-05-06 @ 21:07:58
Att han kan vara envis ibland min tompa. Han ligger i soffan och klagar över att han håller på att bli ordentligt sjuk. Han ser heller inte ut att vara alltför kry. Men då jag menar på att han nog borde sjukskriva sig imorgon så säger han bara -näää, jag har inte råd (host snörvel och ynk) och jag har inte tid att vara borta från jobbet heller...... Spelar ingen roll hur man än försöker övertala honom att vara hemma då han faktiskt är sjuk, nejdå, pojken skulle kunna ligga i koma och endå kräva att hans säng skulle dras till hans arbetsplats så att han kan jobba trots sin koma. Inte lätt att vara plikttrogen när man är sjuk inte.

Stackarn.

Förövrigt så vill jag gratulera min käre mor som fyller år idag. Någonstans mellan 40-45 har jag för mig att hon fyller. Eller var det kanske 35? (hihi) Hur som haver, Grattis!Go kväll, passa er för grisarna!

Varannan vecka.

2009-05-06 @ 00:04:01

Varannan vecka så jobbar jag 4 dagar och är ledig 3. Det är den sköna veckan. Och sen så har vi den jobbiga veckan.... Då jag jobbar 6 dagar och är ledig 1! Det är den veckan jag är inne på nu.... Det är de veckorna som jag ibland kan ha lite svårt att motivera mig.... För givetvis så är det när man jobbar helg som det är någonting super duper mega ultra roligt som sker just precis den helgen. Är det inte livets ironi så säg. Fast än har inte motivationen börjat tryta, och än vet jag inte om något kul som jag kommer att missa i helgen. Och än är jag på väldigt gott humör. Energisk som få. Börjar bli det där jaget som jag så mycket tycker om igen. Det gjorde mig verkligen gott att komma ifrån stan i några dagar. Det är på riktigt medicin för min rastlösa själ att få fly vardagen titt som tätt. Undrar om man kan få det recept? Istället för antidepressivt alltså. Hade varit mui gütt.  

Nä, nu känner jag att jag håller på att bli lite småpurken endå. Är lite trött i ögonen och känner att jag borde he mig i säng och drömma om karibiska stränder. Trötthet är inte roligt när man sitter uppe själv. Är man två som är övertrötta så kan det resultera i hysteriska fnissattacker, men eftersom att tompa redan har gått och lagt sig så blir resultatet just nu, bara purkenhet. Han är en klok man ibland topi. Ska ta och följa hans exempel och gå och lägga mig.

Får se vad man är på för humör när man vaknar imorgon. Alltid lika spännande att se. Lite som rysk roulette. 50-50 om man är en fara för allmänheten eller bara en pain-in-the-ass-shes-to-god-damn-happy. Man ska inte alltid vara så himla förutsägbar tycker jag. Det tackar vi mina rubbade hormoner för. Thank you. sov gott, vakna torrt.  

Ljuva 80-tal.

2009-05-04 @ 09:58:03

Häromdan så köpte jag filmerna "stockholmsnatt" (den med paolo roberto,ni vet?) och "G - som i Gemenskap". Två svenska 80-tals filmer som jag ville minnas att jag tyckte om då jag var liten. Åh herregud, säger jag bara..... Smaken på vad man tycker är bra och inte kan förändras ganska så drastiskt på 20 år! Så folk såg ut då! Så B-kvalitet det är på filmerna och skådespelarna. Yäkk. Kläderna.... Mmm... axelvaddar och hockeyfrilla. Hur kunde man bli kär i någon som såg ut så som alla gjorde? Var det ingen som kollade sig i spegeln och tänkte, hmm, om 10-20 år så kommer jag att ångra denna outfit något så fruktansvärt? Kan då tala om att varken jag eller tompa längre uppskattade filmerna, som man en gång i tiden har tyckt är bra. Allt kommer ju tillbaka också men jag ber en bön för att just axelvaddar och hockeyfrillor ALDRIG ska bli moderna igen..... Det skulle vara mer än vad jag kan tåla. Däremot så saknar jag de pyramidformade festis förpackningarna! De ser jag gärna ute i butikshyllorna igen.


Jaja.

Helgen.
Helgen var riktigt trevlig. Har umgåtts med vänner hela dagarna. I fredags så gick jag och tompa och satte oss på Allstar och tog oss en varsin kall en. Träffade gamla vänner och bekanta som man inte sett på länge. Riktigt kul hade vi. Kvällen gick så otroligt fort bara, innan vi ens hade fattat det så stängde stället och vi blev utkastade. haha. Bara att åka hem och sova alltså. I lördags så tog jag och tompa en liten utflykt till storheden. Där vi tog en promenad och sedan bara satte oss ner utanför ica maxi med varsinn mjukglass och njöt av det fina vädret.

På kvällen så var det grillning hos malin och kenneth som gällde. Johan bjöd på sin goda potatissallad. Även fast att jag sprang och kissade hela tiden, och tompa var tyst & skum, och Johan bara bad om ursäkt hela tiden så att vi gjorde malin nervös, så blev det tillslut en rolig och trevlig kväll! hahaha. Dock så slocknade jag och tomi i deras soffa när vi höll på att kolla in semesterfilmen från sydafrika. Vi var trötta. Ordentligt trötta. Tur att vi fick låna malin & kenneths gästrum så att vi slapp den jobbiga resan hem den kvällen. Det tackar vi för.

Igår när vi vaknade så var vi hur pigga som helst. Så vi tog en liten promenad till bussen och sen åkte vi och handlade ordentligt med frukost innan vi for hem. Och eftersom att söndag här hos oss är Naked sunday så åkte kläderna av illa kvickt så fort vi kom innanför dörrarna. Dock så kom svärföräldrarna och hälsade på oss under dagen så då var vi faktiskt tvugna att klä på oss igen..... Vi må vara nudister men vi är inte så extrema! Nåväl, idag är det topless monday, och imorgon så är det pantiless tuesday osv osv osv, så jag behöver ej gråta mycket för en påklädd söndags skull! hahah.


Ah, jag är som jag blev men inte som jag borde.
Har redan hunnit med att vara till sunderbyn denna morgon. Jag är energisk och effektiv i dessa dagar. Månne är det solen som gör det eller kan det vara så att jag utan att vara medveten om det, har börjat gå på amfetamin?


Hoppas och tror iallafall på att det är årstiden som har den effekten på mig.Ajdö.

Voi helvetti.

2009-05-02 @ 03:46:39
Sitter uppe mitt i natten och funderar. Måntro, kan det vara så att Piia är lycklig? Solen skiner, jag har mina kära vänner, jag diggar min sambo och jag trivs på mitt jobb, hey, jag gillar tillochmed Luleå for the time being. Jag känner mig älskad och åtrådd även fast att jag har gått upp en del i vikt igen (maby nobody but my self care darling). Jag vet inte, kanske är det solen som gör det eller så är det helt enkelt så att jag........ som tidigare spekulerat..... är lycklig. På riktigt!!!!¡Hasta mañana!