Utmaning

2009-02-28 @ 21:18:08

Jag har blivit utmanad av Angelika. Verkade som en kul grej, so -here goes.

UTMANING:
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!1. Vad heter du?: Piia
2. Ett ord på fyra bokstäver: Porr (en finne som försöker säga ordet borr, hahaha)
3. Flicknamn: Pernilla
4. Pojknamn: Pontus
5. Yrke: Pianist
6. Färg:  Prutt brun? Pastell färg?
7. Klädesplagg:  Prästrock
8. Mat:  Pizza
9. Sak i badrummet:  Pincett
10. Plats/stad:  Panama City
11. En orsak att vara sen:  Poliskontroll
12. Något man skriker:  POLISEN KOMMER, SPOLA NER KNARKET I TOAN!!!
13. Film: Polisskolan 1, 2, 3, 4..... 25....37 osv osv osv
14. Något man dricker:  Pilsner
15. Band: Pet shop boys
16. Djur: PandaJag utmanar:

Malin
Johan
Sara
Danni

Danke schön / / Piia

Ge upp och bryt ihop.

2009-02-27 @ 21:21:33

Har haft en overklighets känsla hela dagen. Det är som att det inte är jag själv som styr mig, utan jag står bara och tittar på medans autopiloten får mig att gå framåt..... och ett förinspelat band spelas upp varje gång jag öppnar munnen. Jag hör mig själv tala, men jag kontrollerar inte vad som kommer ut. Ett tag innan lunchen så blev jag tung i bröstet och började andas tyngre och tyngre. Jag visste på en gång vad som var på väg att hända.... Jag höll på att drabbas av en panik/ångest attack! Och mycket riktigt.... Jag lyckades dock hålla det under kontroll fram tills min lunch började men så fort jag slappnade av så PANG, Kom det över mig. Låste in mig på toaletten och satt där i en halvtimme och hyperventilerade, Skakade, grät och hade svårt att andas. Typiskt nog så hade jag ju glömt mina lugnande tabletter hemma. Så det var bara till att fösöka andas lugnt  och vänta ut det. Efteråt känns det så konstigt i hela kroppen.... Blodet börjar pumpa snabbt och adrenalinet sätter igång för att återhämta kroppen från hemskheten man just utsats för.

Fy fan också.... Det känns verkligen som att jag ska dö när attacken sätter igång. Det är absolut inte första gången det händer mig så jag har lärt mig att hantera det ganska bra... Men nu var det ett tag sedan jag sist hade ett anfall, och jag trodde att jag kanske skulle slippa ha det igen på några år, men icket.

Vanligtvis brukar jag inte kunna förklara vad paniken beror på men nu tror jag mig faktiskt veta var den kommer ifrån.... Jag mår verkligen inte bra just nu. Jag behöver ett jävla brejk! Jag måste bort från den här skit stan. Från det här förbannade kalla landet. Det är snart 6 månader sedan jag sist var någonstans! Jag vet att jag låter jävligt larvig just nu men jag hämtar min livskraft från resandet. Vissa finner sin glädje hos sina barn, pengar, shopping, alkohol, sex eller dylikt.... Min morot, min motivation är vardagsflykterna.... Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag är inte lycklig med ett vardagligt och rutinmässigt liv!

Jag orkar inte heller med allt dåligt samvete jag jämt har. Jag har så dåligt samvete för att jag mår dåligt och belastar andra men framför allt så har jag dåligt samvete för att jag vill lämna landet för att uppleva världen! Jag vill bo utomlands i några år och arbeta som bland annat volontär på ett hem för hittehundar i spanien.... Till exempel. Jag har så dåligt samvete för att mina kära skulle dömma mig och tycka att jag överger dem, för att jag MÅSTE tänka på dem, ställa upp för andra, och jag MÅSTE faktiskt arbeta, och jag MÅSTE faktiskt ta ansvar och MÅSTE det ena med det andra med det jävla femte!!!

Jag behöver bara att EN endaste person i mitt liv skulle säga åt mig; Piia åk du iväg och sök lyckan, Vi klarar oss, du behöver inte oroa dig för oss, vi tror på dig, Piia du kan komma tillbaka när du vill, vi kommer att vara här för dig den dagen då du bestämmer dig för att återvända hem.....


Måste man verkligen lämna sin familj och sin kärlek för att bli lycklig? Blir man verkligen lycklig då? Jag vet inte... men jag vet att jag vill försöka. Längtan efter resten av världen har vuxit sig för stor för att jag skulle kunna bli nöjd med livet här och nu..... Jag önskar så gärna att min älskade T delade dessa tankar med mig, men jag kan inte styra över vad han vill eller drömmer om. Ett liv med honom, ute i världen med himlen som vårat tak hade varit så underbart.Ta nu inte åt er allt för mycket mina nära och kära av detta blogginlägg, jag ville bara ventliera mina tankar lite. Efter en ångest attack så tänker man mycket. Jag iallafall. Försöker att gå igenom allting och rannsaka mitt inre.

Hade jag varit 14 så hade jag skurit mina armar just nu, hade jag varit 16 så hade jag kräkts och slutat äta, hade jag varit 17-20 så hade jag berusat mig med alla medel jag kommit över.... Men nu är jag 26 år och jag tar inte längre flykt i självdestruktiva beteenden. Så vad ska jag då göra? Börja knapra Zoloft igen? Nej tack, jag har fått nog av antideprissiva mediciner....  Jag måste väl kunna finna trösten och lyckan på annat håll? Någonstans i världen finns den. Mitt hem. Mitt egna trygga rum. Någonstans.... Är det då inte på tiden att jag ger mig iväg för att finna den? Eller ska jag gå igenom hela livet och känna mig som en snyltgäst som dag ut och dag in sover på någon annans soffa?


Gav upp och bröt ihop. Det var precis det jag gjorde idag.
Nu börjar det lugnande ge effekt. Så jag ska nog ta och lägga mig för att sova. Imorgon är en ny arbetsdag....
Dobro veče!

God natt.

2009-02-26 @ 19:16:01
Den här dagen har varit alldeles för lång och jag har sovit alldeles för lite den här veckan så jag ger helt enkelt upp för idag..... Morgondagen blir lika lång den med så jag är i stort behov av en lååång natts sömn.

Ring inte mig, jag ringer er! (om ni inte vill höra på surfinnens vrede vill säga.)God natt.
 

Goodbye, farewell,  Auf Wiedersehen, Adjô!

Dagens klantigaste.

2009-02-25 @ 20:49:11

(Låt inte min mörka hårfärg lura er..... innerst inne är jag en dum blondin!)
Ibland är jag så klantig att jag faktiskt borde få en utmärkelse av något slag.....Jag skulle göra chili con carne (den blev by the way helt gudomligt god!) här för ett tag sedan och hade köpt spansk peppar som jag skulle ha i. Johan var med mig i affären när jag köpte den och han var noga med att påpeka att jag INTE skulle klia mig i ögonen efter att jag tagit i den. Ja, men det är väl självklart sa jag. Inte ens jag är så dum att jag skulle göra en sån sak. Mmmm..... Vad tror ni händer efter att jag skurit pepparn i småbitar? Jo, det börjar klia i ögat OCH näsan i exakt samma stund. Så med ena handen börjar jag klia i ögat och den andra försöker jag fixa till näskliet. Jepp. SMART FLICKA!! Fy faaaaaan så det sved vill jag lova!!!!  Det svors på många olika språk i mitt kök kan jag tala om för er! Förhoppningsvis så har jag lärt mig till nästa gång, men om jag känner mig själv rätt..... så har jag inte det!


Jag och Johan har varit riktiga hurtbullar idag. Han kom över till oss imorse och satt så snällt brevid mig när jag tittade på Hem till gården (Världens bästa serie! Jo, jag menar allvar!!) Vi drack lite kaffe och surrade. Sen så var jag schysst och bjöd han på broccoli när jag fixade lunch till mig själv. (Visst är jag en generös vän?! hahaha) Efter det så kom vi på att vi skulle ut på långpromenad, iom att det var så fint väder ute. Så vi hoppade i bilen (?!) och åkte till södra hamnen, där lämnade vi bilen och gick ut på isen och traskade till en ö nån bit bort. Det var riktigt trevligt. Det är så härligt att vara ledig mitt i veckan.... Hinner som inte umgås med mina vänner annars.
Sen åkte vi förbi Johans mor och surrade med henne ett tag, och så hann vi även med en liten snabbvisit hos Malin och Kenneth.


Mmm... Det var min dag det.

I morgon är det back to work igen. Min nästa lediga dag blir först nästa onsdag.... Aja, men det blir nog bra endå.Jo föresten, Våran hund Rajsan är med i denna veckas Hänt Extra. haha. Vi har en kändis i familjen! Det finns en sida där man kan skicka in bilder på sina djur, sidan 35 för att vara mer exakt. Så jag tycker absolut att ni ska köpa veckans upplaga!


Det var allt för idag.


(jag och johan på promenad denna vackra vinterdag)êvar baş!

Diskriminering.

2009-02-24 @ 21:50:32
Det är konstigt. Om någon annan människa råkar ha en dålig dag eller gör ett misstag så är jag så himla förstående. Jag menar, alla har ju dåliga dagar. Jag varken tar illa upp eller dömmer. Men om jag själv har en kass dag eller gör ett misstag av något slag, ja då jävlar tar jag illa upp och dömmer ut mig själv fort som attan. Kan bli otroligt irriterad på mig själv när jag inte är glad och allert. Det är lite diskriminerande faktiskt tycker jag. Borde kanske anmäla mig själv till Diskrimineringsombudsmannen? Fy mig. Jag är faktiskt inte mer än bara människa. Ingen bionic woman för guds skull! Face it! Inte ens jag (host host) kan vara glad och rolig (rolig & rolig..flamsig då!) jämt.


Mina rutiner har blivit helt omkastade denna vecka. Har fått ett nytt schema som innebär att jag jobbar mycket kvällar och helger. Det känns som att jag har försovit mig på mornarna när jag vaknar. Är så van att börja tidigt. Men jag klagar inte, får ju sovmorgon! Dessutom så gillar jag inte riktigt att jag har fasta rutiner (I wanna be free, so free) så allt som är annorlunda och olikt sig välkomnar jag varmt. Plus att jag får lediga dagar mitt i vekorna. Tackar tackar.


Jag har blivit sjukt sugen på att tatuera mig igen..... Skulle vilja göra hela högra armen denna gång. Har tänkt mig göra någon slags fantasy skog.... Med drakar och älvor. Åh, det är så fint! Älskar verkligen tatueringar, och jag tycker att det är så rysligt snyggt med tatuerade tjejer. Tänk Kat Von D från L.A INC, mmm... thats my cup of tea! Hon måste nog vara världens vackraste kvinna. Lätt.
 
(universums vackraste och coolaste kvinna)


Men jag har nog inte råd med det just nu.... Lever väldigt snålt för tillfället. Alla slantar ska sparas. För en gångs skull..... Vanligtvis är jag mer slösa än spara men jag tänkte prova på det här nu ett tag och se hur det känns att leva utan att köpa allt man pekar på! hahaha.Jepp jepp.


Tack för ordet.God kväll!

Lat, Latare, Piia!

2009-02-22 @ 21:40:34

Det kan faktiskt vara riktigt slitsamt ibland att göra.... absolut ingenting! Jag har verkligen inte gått många meter denna helg, mest bara legat på soffan och jag har sovit mycket också men endå så är jag tröttare än vad jag varit på länge. Helt slut i kroppen också. Det krävs kraft för att orka vara lat! haha. Men nu känns det iallafall som att jag har laddat mina batterier ordentligt för kommande arbetsvecka. Skönt.

Sitter och halvkollar på "Beck" och jag måste faktiskt erkänna att det verkar rätt intressant! (dra på trissor!) Jag måste nog vara den enda i Sverige som ALDRIG sett en endaste beck film.... jo det är sant! Kan det vara möjligt att jag faktiskt har missat något bra? Det kanske finns en anledning till varför det görs fler av dessa filmer än vad det finns håriga, tjocka tyskar i speedos vid medelhavet? Ja, får kanske ta och återgå till filmen och ta reda på detta.

Hoppas att ni alla har haft en bra helg.
mirëmbrëma!

"Vem kan stoppa mig...

2009-02-21 @ 18:32:24
....när jag bara rullar fram" (sjunger)

Fy fan så illa jag mår just nu! Har inte gjort något annat idag än ätit!! Först var vi till svärföräldrarna och åt en sjukt god lunch, och givetvis så blev det efterrätt till. Sen så åkte vi till affären och köpte oss varsin påse lösgodis, plus ostbågar. Blahh.... Sen så har vi tryckt i oss nästan alltihop på rekordtid! Så nu mår jag inte alls bra. Känner mig fetare än vad jag var när vi var till egypten..... (bild demostration finnes längre ner) Egentligen så skulle jag behöva Wii:a lite just nu för att få lite motion men jag orkar inte. Känns som att jag skulle trampa igenom golvet om jag började hoppa upp och ner på samma ställe. Så illa är det..... ALDRIG mer mat säger jag bara! hahah. (yeah right!) Det känns ärligt talat som om det hade varit mer hälsosamt att supa skallen av sig än att hetsäta såhär! (men jag orkar inte det heller)

Well well. Man lär sig aldrig.

En lugn kväll framför tvn blir det idag. Har hyrt två filmer som vi ska se. "smother" och "iskariot" Hoppas att de är bra.


yupp yupp.


Hare bra allihopa!Före Viktväktarna (94 kg):
                  

Efter Viktväktarna (på mallorca, 54 kg): Piia nu, lite knubbigare(62 kg), men bra endå:

Visst har jag gått upp lite i vikt igen efter mallorca men så tjock som jag var på första bilden tänker jag banne mig ALDRIG MER bli igen! Ska börja träna snart igen har jag bestämt! Det är förstås lätt att bestämma sig för sånt när man har ätit sig halvt medvetslös, men jag vill. Hoppas att jag faktiskt får fingrarna ur arslet snart och fixar mig ett gymkort.
aja. På återseende.

fiid wanaagsan!

En kram

2009-02-20 @ 08:23:15

Att en kram från en så liten människa kan betyda så mycket.
Att en kram från en tvåårig liten flicka kan göra en så lycklig.
Det är otroligt hur mycket man kan älska en ett litet barn, trots att det inte är ens egen.
Min fina brorsdotter gjorde hela min  dag igår!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Hur kan det vara möjligt att man är lycklig OCH olycklig samtidigt? Jag är mycket förvirrad just nu. På mornarna innan jag ska till jobbet så har jag en så fruktansvärd ångest för att måsta åka och jobba! Sen så håller det i sig ett tag på jobbet också. Kan bli så nere vissa dagar. Men sen helt plötsligt så bara *poff* blir jag glad och uppåt. Å ena sidan så älskar jag mitt jobb och mina arbetskamrater, Å andra sidan så avskyr jag verkligen att jobba!! (öhh... hur...?) Sen i slutet av dagen så känner jag att jag bara vill hem fort som fan.... Låsa in mig i lägenheten och bara vara med tomi. Inte svara i telefon och inte träffa nån. Bara se på komedier och skratta ihop med tompa. 
Men väl hemma så kan jag efter bara några timmar drabbas av en sån jävla ångest igen av att jag om bara några timmar måste tillbaka till jobbet igen!! Och sådär fortsätter det.... dag efter dag! Håller på att bli knäpp på mig själv! Vad fan, antingen så är man lycklig eller så är man olycklig?!?! Kan jag inte bara ta och bestämma mig för endera? Jag kan väl för fan inte vara både och? Eller kan jag det? Är jag schitzo? Eller kanske så är jag helt enkelt lycklig med en del av mitt liv, medans jag kanske vill ändra på en annan del? Men i dagens samhälle så måste man ju jobba! Men tänk om en del människor kort och gott inte är gjorda för att jobba heltid?

Ja fy fan..... Helst vill jag ju bara leva med en väska på ryggen, med världen som ligger öppen för mig......aja. Nu måste jag ialf åka till jobbet.


Och helg är det igen. Vad ska man göra? vettefan.... alla jävla helger är ju endå likadana... antigen så festar man, eller så låter man bli. Men inget nytt händer endå. Någonsin.
Om några timmar är jag förhoppningsvis på bättre humör.
Have a nice day!

Olyckligt.

2009-02-18 @ 22:14:19
Blev gode upprörd i morse när älsklingen ringde och berättade att han hade varit med om en bilkrock..... Det var en kärring j-vel som hade skitit i väjningsplikten i en korsning och kört rakt in i sidan på tomi! Han hade då fått sladd på bilen och åkt rätt in i en stolpe.... Bilen var bara att skrota tyckte bärgarna som kom och tog bort bilen, så nu måste han hitta sig en ny bil. Men det är ju ingenting egentligen. Bara plåt, och det kan man lätt ersätta. Det som är det viktiga är att tomi inte skadade sig allvarligt!! Usch så hemsk, man inser som nu hur snabbt en olycka kan hända.....

Han fick åka till vårdcentralen sen för han fick ont i ryggen.... Hoppas nu bara att det inte är något bestående.

Fy fan hur vissa kör alltså. Tanten hade bara sagt att hon hade bråttom, och att hon varken hade sett tomi eller väjningsplikt skylten! Hur fan kan vissa människor få ha körkort överhuvudtaget? En del kan ju verkligen inte köra. Jag kan bli så förbannad när jag tänker på sånt......!!!

Men hur som helst, älsklingen klarade sig helskinnad, och det är det enda som betyder nått för mig.


Nu ska jag gå och krama om tomi och berätta för honom hur mycket jag älskar han.
شب بخیر ! 

Ljuv musik

2009-02-17 @ 11:39:07Denna låt har jag älskat i 14 år!

Hemma idag.

2009-02-16 @ 15:05:05

Har sjukskrivit mig idag. Har fortfarande så ont i nacken att jag inte tror att jag hade hade varit till någon nytta på jobbet.... Som om det inte vore nog så har jag fått ont i huvudet också. Men det kommer ju från nacken det med så det är knappast någon överraskning. Fattar inte vad jag har gjort? Började klaga över nacken i fredags redan och sen så har det bara blivit värre och värre.... Måste ha lyft någonting tung på fel sätt kanske? Bara till att vila och knapra smärtstillande så blir det nog bättre på någon dag. Ska kanske försöka mig på en liten promenad senare ikväll. Det hjälpte tompa när han hade ryggskott för nått år sen.

I lördags hade vi rätt så roligt hos johan/linda. Till en början ialf. Sen så blev det en del sura miner, men inget som betydde något dagen efter. Det kan ju bli så ibland. Men snygg var jag ialf. Hade sån där dag då allting kändes rätt. Kläderna satt bra, Håret låg rätt, och sminket såg bra ut (enligt mig ialf). hahah. Kan ha att göra med att jag var så nöjd med min nya klänning och min ascoola scarf. Enda som var jobbigt var just min nacke. Inte ens ölen hjälpte!


jaja. Nu ska jag ialf gå och lägga mig i soffan, slå på en snyft film av något slag och bara vila. Förhoppningsvis är jag kry nog för jobbet imorgon.


 
 dobré odpoledne!

Ond bråd DÖD!

2009-02-15 @ 12:44:06

jag sökte efter en lönnmördare i gula sidorna men hittade bara en rörmokare som heter lönnberg....... Inte riktigt vad jag behöver, men iofs så skulle ju han kanske kunna ha ihjäl mig med järnrör? Fuck it. Får jag inte smärtlindring i nacken snart så kommer jag att klösa ögonen ur mig själv! Så här jävla ont har jag aldrig haft i hela mitt liv!!!

Treo -lindrar snabbt och effektivt? Jo tjena, och jag heter Bertil eskimopaj! Falsk marknadsföring....

Tror mer på, Ett skott i huvudet -Lindrar snabbt och evigt!!


Mr Morfin, ska vi umgås idag? Ja tack, jag kommer över till dig på en stund.

Alla hjärtans dag.

2009-02-14 @ 18:13:19
Har haft en riktigt fin dag so far. Vi vaknade ganska tidigt imorse, klockan var just efter 8. Jag gav tompa ett litet paket med ett ps2 spel (socom3 -U.S. navy seals), marsinpan choklad och ett fint alla hjärtans dag kort. Han blev gode överraskad. Och så fick han dåligt samvete eftersom han inte hade köpt något till mig. (hade räknat med det, så att jag själv skulle få välja min present idag.hihihi. I know my boy) Sen så for vi och åt frukost på scandic hotel. mmm, hotel frukost är ju bara bäst! Efter det så åkte vi till stan och gick runt där ett tag. Jag köpte mig lite smink och Tomi köpte en klänning som han tyckte jag var söt i åt mig. Tack så mycket för det hjärtat! När vi var klara med stan och storheden så åkte vi till svärföräldrarna och åt bakelser. Har inte varit till dem på länge så det var trevligt att få surra av sig lite med svärmor igen.

Nu sitter jag här och väntar på att maten ska bli klar. Kyckling och ris med beasås blir det. (alla som känner mig vet hur mycket jag älskar bea, så jag längtar ju något efter käket!!!) T slog just på sitt nya spel, får se om det är något att hänga i granen eller inte. Hoppas att det är bra iallafall. Har haft lite otur med de senaste spelen som vi köpt. Men å andra sidan är det inte så många spel som kan mäta sig med gudfadern..... åh så jag vill ha gudfadern 2! Men då måste vi köpa ett ps3 eller ett Xbox 360, och jag har inte riktigt råd med det just nu.... håller ju på att spara till våran jorden runt resa!!! hihih.

Sen efter maten ska vi bada badkar. Åh så mysigt. Var evigheter sedan sist vi gjorde det tillsammans. Vi har som vuxit ifrån det där med att alltid måsta duscha/bada ihop. hahah. De första 3 åren gjorde vi faktiskt det jämt.


Och efter det så ska vi över till Johan och kolla på melodifestivalen. Så det blir till att öla lite ikväll med andra ord! Men inte gråter jag för det. Det ska bli så trevligt. Malin och kenneth kommer också dit lite senare.Men nu börjar maten bli klar.Hoppas att ni alla har haft en fin 14:e februari.buorre eahket!

Fredag kväll.

2009-02-13 @ 23:24:43
Fredag den 13.e tillochmed. Har då inte varit med om några olyckor idag. Tror inte riktigt på sånt där, även om jag inte gärna går på A-brunnar, under stegar eller slår sönder speglar.  Känns mer som tvångstankar än vidskeplighet dock.
Eller jo föresten, glömde ju bort att jag slog huvudet rätt så rejält i handfatet på toan idag (aha, se där -minnesförlust! Hjärnskakning kanske?!). Tappade någonting på golvet, böjde mig ner och tog upp det, sen när jag skulle resa mig upp igen så PANG -bakhuvudet rätt i porslinet! Men det beror nog mer på att jag är så satans jävla klantig ibland än att det skulle vara en otursdag idag! hahaha.

Ikväll så har det inte blivit mycket gjort. Vi slog på en film (Grudge 3) för ett tag sedan, men stände av det efter en kort stund då vi båda två höll på att somna.... Det blir ju som så när man har jobbat hela veckan. Blir alldeles strax till att gå och sova. Innan klockan 12 på en fredagkväll! Tragiskt!!

Imorgon då? Inte en blekaste aning faktiskt. Kanske öla? umgås med folk? Se på melodifestivalen? eller bara se på film och trycka i sig en massa oh-my-god-that-is-going-straight-to-my-ass onyttigheter? Inget är planerat än utan vi får ta det som det kommer imorgon. Valentines dag som det är. Jo, jag och tompa ska ha badkarsdejt kom jag just på. Tända en massa ljus och skåla med en varsin kall en. (vin hade kanske varit lite finare, men varken jag eller tompa har lärt oss att tycka om det. ÄN iallafall.) Fick en sexbomb i julklapp så vi tänkte ta och prova den. Nej, det är ingen sexleksak om ni nu trodde det, utan det är en låda med en massa badbomber, badsalter och dylikt i. Luktar gott gör det ialf. Kanske man skulle ta och fixa till nå gó mat också? Vi får la se...... Imorgon. Qué Será, Será.Det var det.raa dtii sà-wàt!

Klassfest.

2009-02-12 @ 22:29:51

jahaja, i år är det tydligen 10 år sedan jag gick ut nian..... Herregud, att tiden har gått fort alltså. Fick en inbjudan med posten idag till klassfest (i maj) för alla i luleå som slutade grundskolan 1999. Ska jag gå? Nå men givet! Inte är jag den som säger nej till en fest inte. Har pratat med några från gamla klassen idag och de skulle också gå. Tror att det kan bli hur kul som helst. Hoppas att det är många som kommer.

så är det. Börjar bli gammal jag.....

Nä, nu ska jag ta och krypa ner under täcket och bli killad på ryggen tills jag somnar. Mysigt.

Sov gott, vakna torrt!


¡Buenas noches!

Ring och varna tomi!

2009-02-11 @ 21:40:32
Min humor har varit låg, lägre, lägst idag. Jag har dragit dåliga skämt och asgarvat åt dem (själv) heeeela långa arbetsdagen. "ser du där borta där det är tänt? där har jag släkt!" (och därefter följde 5 minuters intensiv, skratta-tills-tårarna-sprutar) Den ena dåliga ordvitsen efter den andra har jag dragit..... Någon höll på och spela keyboard, -aaa, det är någon som tar det jävligt piano där ute. (moahahah) Kollegorna var påväg att ringa psyket mer än en gång kan jag lova. Sen så hittade jag en pruttkudde och då spårade det ut totalt! hahaha. De tyckte på jobbet att man skulle ringa till Tomi och varna honom för vad han hade att vänta sig när jag kom hem..... Och att det bästa för honom kanske hade varit att ta in på hotell ikväll!!

Det tiltade rejalt för mig idag. Men roligt har jag haft.

Om ett gott skratt förlänger livet så kommer jag då att leva tills jag bli 110 år gammal. Minst!


huuuhhh. Jag har ont i käkarna.


-come on ketchup så går vi! hahahahahahaj aj aj, min mage! hahahah, aj!Bon soir!

Déja vu

2009-02-10 @ 20:23:58

Dagarna ser precis likadana ut när jag jobbar. Déja vu, dag efter dag. vakna, jobba, hem, äta, duscha, se på tv, sova, vakna........... Så jag har absolut inget nytt att berätta. Har inte många tankar just nu heller, det är ganska så tomt i huvudet. Längtar till helgen..... Och, tro det eller ej, till jag fyller 30! Jo, det är sant! Åldersnojarnas stor nojare nummer 1 längtar efter the big 3-0. Mmmm. Drömmar ska slå in det året för mig. Mycket kommer att hinna hända på 4 år, men mina planer tänker jag INTE rucka på!
καλησπέρα!

Mamma har oftast rätt.

2009-02-08 @ 20:20:31
Jag ringde till mor min tidigare idag eftersom jag sökte sympati och förståelse för mitt värdelösa mående. Hon föreslog då att jag skulle storstäda lägenheten för att på så sätt få utlopp för min agressivitet. jaja, sagt och gjort, jag tog på mig mp3 spelaren och körde igång. Och hon hade faktiskt rätt min kloke mor. Efter kanske en halvtimmes städande så var jag inte längre lika förbannad. Tur att jag har en mamma som själv har hemsökts av sjukligt elaka pms monster, så hon vet precis vad man ska göra för att bli kvitt dem!

Jag har dammtorkat varenda millimeter av hemmet, städat ur min garderob (som såg ut som om det testats bomber och granater där i) , kastat en massa gammalt skit vi inte behöver mer, städat badrummet noga, rensat i smiklådan, dammsugit och plockat..... tompa var schysst och tog tvättstugan själv och sedan så skurade han.

Våran lägenhet har nog inte varit såhär ren sedan vi flyttade in! Det var verkligen ett bra sätt att vara destruktiv på. Slåss med trasa och dammsugare istället för med nävarna. Kan verkligen rekomendera det om ni är på riktigt dålig humör någongång. Känner mig faktiskt mycket bättre nu. Det värker inte lika mycket länge (har iofs knaprat värktabletter som om de vore godis idag), och jag är på bra humör igen. Tackar för dina goda råd kära mor! De var välbehövliga idag.


Nu blir det till att kolla på film resten av kvällen. Typisk söndags film ska det bli. Snowbuddies. Gillar att se lättsamma disneyfilmer (helst med hundar i), det har blivit något av en tradition hemma hos oss. Every sunday, all year long.hyvää iltaa!

Sur kärring!

2009-02-08 @ 13:20:24
Jag känner mig fet, illaluktande, bitter och eländig idag. Jag är grälsjuk men ingen vill bråka med mig! Det känns som att jag har en igelkotte på rejvfestival i mina äggstockar....

Välkommen Piia till PMS magiska värld!!

Kan inte eländet bara börja snart så jag slipper vara den här hormon häxan!

Gaaahhh.

Håll er borta från mig idag. För eran egen säkerhets skull!Är inte kompis med mig själv idag.......

Så dåliga låtar

2009-02-07 @ 21:36:44
det är i melodifestivalen ikväll. De suger verkligen balle allihopa utom möjligtvis den första... tick tock eller vad den nu heter. Kan bli helt okej när man hört den några gånger.

Jepp. som ni hör så sitter jag bara och tar det lugnt ikväll och kollar på ovan nämnda festival. Är så slö denna helg att det passar mig alldeles utmärkt att inte göra något. Skönt att slippa vakna upp och vara bakis i morgon.

Igår så gjorde vi inte heller så mycket. Tompa gjorde thai gryta, vi drack vi någon öl var och satt & surrade. Eller det var mest jag som stod för surrandet... Karln var så trött igår att han mest låg i soffan och försökte halvt om halvt att hänga med i allt som jag sa. Jag har kommit på värsta idén om vad jag vill göra i mitt liv så jag var väldigt exhalterad och ivrig igår när jag så fort som möjligt försökte berätta alltsamman. Men jag tror att tompa nickade att han tyckte om mina planer eller så somnade han bara till helt enkelt.... hahaha. Jag vet inte, men jag tycker iallafall själv att jag har en rätt så fin plan. Det kommer ta några år innan planen sätts i verket, så ni får snällt vänta till år 2012 innan ni får veta vad jag babblar om!


Idag har vi varit till Jokkmokks marknad med Malin och Kenneth. Det var trevligt att bara gå om kring och titta på allt. Ännu trevligare hade det nog varit om det inte hade varit så satans jävla kallt bara!! Både jag och tompa (som inte är några utomhus människor för 5 öre) höll på att tappa tårna, så mycket frös vi om fötterna! Händern höll också på att trilla av......... Vi funderade nästan seriöst på att köpa en pälsmössa för 2500 (!!!) kronor! Den lockade faktiskt gode mycket när man stod där frusen och kall, & såg alla lappar som gick omkring och svettades i sina renpäls munderingar. Så i år kära mamma och pappa min, så vill jag ha äkta (fejk?) renskins skor, handskar, mössa, byxor och jacka i julklapp. Går nog inte på mer än cirka 10-15 tusen kronor kanske?! No biggie. Tackar!Så, nu ska jag fortsätta med att göra så lite som möjligt och se så mycket som möjligt på dumburken.

Ajöken löken.добрый вечер!   

En lång dag.

2009-02-05 @ 21:29:50
Ikväll är jag minst sagt trött. Både i kroppen och i huvudet. Har jobbat från 9 till 20.15....
Men konstigt nog så har jag varit på bra humör hela dagen endå. Jag är så skum ibland. Deppig ena dagen och sedan gladare än "en annan del av köping" Linda dagen därpå! En känslomässig Bergochdalbana är vad hela jag är..... Men jag antar att det är en del av vad som gör mig till mig.  Man vet aldrig vad man får med Piia. Vad som helst kan hända!

Jag måste vara mycket spännande att umgås med. Eller iallafall underhållande att iakta. Eller så är jag bara läskig? Jag vet inte. Undrar vad man skulle tycka om man fick träffa sig själv? Antingen så skulle man älska sig själv eller så skulle man helt enkelt hata sig själv så förbannat mycker för att man är så lik sig själv...eller.... äh, Im not making any sense at all tonight! Är som sagt ganska så slut i skallen.

Så jag ska nog ta och göra det enda rätta just nu. Duscha av mig jobb lukten och sedan krypa ner i soffan och mysa lite med min snygga Thorbjörn. (jag brukar kalla tomi för lite olika saker ibland, fråga mig inte varför!)


iyi geceler!

Jag ångrar allt jag inte gjorde då.....

2009-02-04 @ 22:02:43
Idag när jag var på väg till jobbet så började jag tänka en massa konstiga (dock inte allt för ovanliga) tankar. Började planera en flykt från livet som jag känner till. Sälja allt jag äger och ta ett jättelån, för att sedan bara dra iväg. Inte säga ett ord till någon, utan en vacker dag så är jag bara borta...... Och så skulle jag luffa jorden runt och aldrig slå mig till ro någonstans! Det är min dröm! Jag ångrar att jag inte gjorde det när jag var 19. Jag ångrar att jag inte var singel då. Jag ångrar att jag flyttade ihop med min dåvarande pojkvän och jag ångrar att jag ALDRIG reste någonstans då. Nej, för jag skulle bara sitta hemma och supa med honom...... Suckar! Varför kunde inte bara någon tala om för mig att den första kärleken inte är någonting som kommer att hålla? (jag visste inte ens vad kärlek var då, hade bara en bild av hur jag trodde att det skulle vara) Att jag skulle leva livet (själv) innan jag blev vuxen! Det är lätt att ångra sig nu.... nu när man vet bättre! Tänk så enkelt det hade varit då att bara dra iväg dit vinden för en.  Nu är det inte så lätt längre.... för man har lån, man MÅSTE jobba, och man MÅSTE ta ansvar! (vem fan har bestämt det egentligen??)

Men trots att jag har sådana här fantasier ganska ofta så skulle jag aldrig bara kunna dra iväg sådär endå.... Trots att hela min kropp, hela mitt hjärta och hela min själ skriker att jag inte hör hemma här i sverige.
Det finns någonting här i lilla landet lagom som håller mig kvar.... Något som jag inte skulle kunna överleva länge utan.
Nämligen mitt älskade älskade hjärta Tomi, mina älskade kära vänner och mina älskade kära föräldrar! (ja, jag vet att jag använde orden älskade och kära flera gånger i en och samma mening.) Jag skulle aldrig kunna göra så mot dem. Jag vet att de skulle bli så förskrossade om jag bara lämnade dem utan ett ord..... De skulle undra så om det var dem som hade gjort något fel. (vilket de såklart inte har.) Och jag skulle aldrig kunna lämna min sjuka pappa och inte veta om han mår bra eller inte....

Men jag kan inte hjälpa min tankar och känslor... jag kan inte rå för att jag är så förbaskat rastlös i själen!!! Jag lever för att resa..... jag överlever av att fantisera och dagdrömma om att resa!

Tänk så perfekt det hade varit om alla de jag älskar skulle känna som jag och bestämde sig för att följa med mig!! Hur underbart hade det inte varit då?!?! Inte ha en fast punkt i världen och uppleva nya äventyr varje dag! Det skulle vara så fantasktiskt.....


Jag är så glad över att  jag mött någon som Tomi som tycker om att resa lika mycket som jag gör. Tyvärr så är vi just nu inne i en jävla många MÅSTEN som gör att vi inte har möjlighet att åka som vi tidigare gjort...... Så mycket som vi egentligen skulle vilja.... Tack tomi för att du tagit med mig ut i världen!  Nåväl.... En vacker dag kanske jag kan få ro i själen? Eller så inte.... jag vill först finna den plats på jorden som känns som MITT HEM! Det kan lika gärna vara i karibien som i afrika eller kina. Det vet jag inte än eftersom jag ännu inte funnit det.....aja. Det vara bara lite tankar som jag ville få ur mig.Bon voyage.Tre lyckliga vänner i bar på phiphi öarna
(Tre lyckliga vänner i en bar på phiphi öarna)


i Levi levi 
levi   


(tack återigen mina vänner för en riktigt rolig helg!)


Nästa gång...

2009-02-03 @ 08:11:50

då blir det allvar faktisk! (ett av våra interna skämt från levi resan)

Ja, vad ska jag säga? Helgen var faktiskt bättre än väntat. Jag har fått skratta så mycket åt våra barnsliga och sjuka skämt. Vi kan vara väldigt grova i mun ibland, så om man inte känner oss bra så kan jag tänka mig att vi kan verka lite psykotiska! haha. ja.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om Levi resan? Det hände så mycket att det skulle krävas 12 A4 sidor (fram och bak!) för en ordentlig redogörelse....

Jätte fin stuga, fina backar, bra utbud av uteställen, mina bästa vänner, God mat, bra väder, öppen spis och bastu -Vad mer kan man önska sig? ja, att det inte hade blivit, det blev inget!! (ytterligare ett internskämt)

Bastun stod igång från det att vi kom till det att vi for. Samma sak med den öppna spisen, vilket resulterade i att malin och kenneth, som hade sovrummet ovanför, hade en sisådär 275 grader i sitt rum när de skulle sova! hahaha, jag var ju då inte avundsjuk att vi sov där nere! Stackarna.....

Fredagen var den roligaste fest kvällen i hela mitt liv som jag kan minnas..... jag och malin dansade så att svetten rann, trots att det tydligen hade varit dålig musik där? Som K sa det, att finland var ca 7 år efter sverige i musik utvecklingen! hahah. Men vi märkte då inget! vi studsade omkring som små hypade ekorrar fulla av redbull!Tänkte att jag skulle sätta ut nån bild någon annan dag, har inte riktigt tid just nu...... Börjar jobbet om 54 min.... suck! Jag vill verkligen inte jobba!!! Trivs inte alls som det är just nu.... alldeles för lite att göra.,.(och sen hatar ju jag det vardagliga också!!)..... jaja, vem bryr sig om hur man mår egentligen så länge man gör sin plikt! eller hur?

Tack mina vänner för en oförglömlig helg!