Myggfritt

2010-01-07 @ 14:29:44

-28.8 C ute just nu visar termometern här i köket. Myggfritt ute. Djurfritt ute. Så gott som fritt från någonting överhuvudtaget ute. En enda plågad högskolestudent i alldeles för lite kläder har jag sett gå förbi fönstret denna morgon. Jag säger morgon trots att klockan är över två för att jag vaknade för mindre än en halvtimme sedan.
Det är lätt att bli klaustrofobisk när det är vinter här uppe i norrland. Man blir som så... instängd! Inte konstigt kanske med tanke på att det tar 20-40 minuter att klä på sig om man ska ut sedan så upptäcker man endå att någon del av kroppen inte är skyddad bra nog, så då får man frysa endå. Allting går i slowmotion, bilens växlar, körningen, promenaden, andningen,tankeverksamheten, talet -ja allt går sakta. Sen så kommer du fram till.... affären t.ex, och då svettas du som en svenne i en bastu och ska du då också gå på toaletten så tar det dig 20-40 minuter att få av alla kläder, tömma blåsan och sedan få på alla kläder igen som du sedan får svettas i när du går runt i affären/affärerna.

Sedan så kommer du på att du ska träffa en vän på ett café för en fika, ja då tar det er båda 20-40 minuter att klä av er, hitta nog många stolar att dumpa av all er vintermundering på och sedan också finna plats för er själva att slå er ner på. Och då får du sitta där och skämmas för att ditt hår ser ut som -"knullruffs ala Aya Napa 2001" och för att du har svettats så att fläckar har uppenbarats på det FINA, slitna understället som du har på dig. Där sitter ni tills känslan i tårna har kommit tillbaka och sedan så är det dags att klä på sig igen......

20-40 minuter senare så fryser du som f-n på väg mot din bil. När du väl har hittat bilen din så tar det då 15-60 minuter att gräva fram den, då den har blivit helt igensnöad under de få timmarna du var på stan/jobbet (eller var du nu varit) Oj motorvärmaren hade man visst glömt att plugga i också upptäcker du när du väl fått fram bilen. Aja, bara att hoppas att batteriet inte har dött helt och hållet. Och bara att hoppas att du inte får urinvägsinflamation påvägen hem för att bilen är så Jävla kall!!

Då är det kanske inte så himla konstigt att vi nordbor går i ide varje vinter? Man orkar helt enkelt inte utsätta sig för samma plåga allt för ofta. Men frågan är, varför utsätter vi oss för detta år efter år? Varför bor vi kvar när det knappt finns nå liv här dec-april? Inte ens solen vill vara här uppe! Nä, jag röstar för kollektiv utlands evakuering över vinter halvåret! Thailand for all the scandinavians!



Jag stannar inne idag och spelar Mario. Med gott samvete dessutom! 


Behöver jag ens nämna att jag vill åka utomlands nu?
 


Kommentarer

Postat av: Marianne

Ja, det er utrolig kaldt nå!

2010-01-07 @ 18:32:09
URL: http://www.mariannex.blogg.no

Postat av: mami

jaa...vi var till Kalix idag, -33.3 när vi åkte hemifrån men i Kalix var det "bara" -31. Nu är Niklas o Ellen här, Pasi o Anna åkte precis mot Lule. Pappa, Pasi o Niklas planerade en resa ca. 12/2 en vecka till Canaria....Niklas exem skulle behöva det, gör dem det då åker jag när Papa kommer hem!!!!Kram

2010-01-07 @ 20:39:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback